Využite pivo na kozmetické účely: Chladená desiatka spevní vlasy a pleť bude bez vrások

TA3/zm
13.6.2023 08:00

Malá miera popíjania piva má vraj zdravotné benefity pre telo. Ale v tomto prípade chladenú desiatku ani nemusíte piť, aj tak vám poslúži ku kráse.

Využite pivo na kozmetické účely: Chladená desiatka spevní vlasy a pleť bude bez vrások
Freepik

Pivo patrí celosvetovo medzi najobľúbenejšie nápoje, ale tentokrát si zlatistý mok nebudete nalievať do pohára. Poradíme vám, čo všetko dokáže na tele skrášliť.

Elixír pre vlasy

Suché vlasy dokáže pivo vzpružiť a vrátiť im stratený lesk. Na jemné vlasy bude pôsobiť ako tužidlo. Pivo ďalej dokáže redukovať produkciu mazu, čo ocenia ženy so sklonmi k rýchlemu masteniu vlasov. A pivný oplach riedkych vlasov im zas dodá objem. Po umytí vlasov šampónom ich opláchnite najskôr vodou, ale potom aj pivom. To nechajte aspoň polhodinu pôsobiť, pričom ho dobre vmasírujte ku korienkom, ale aj po celej dĺžke vlasov. Následne opláchnite len vodou.

Pleť bez vrások

Ak chcete zastaviť prejavy starnutia na tvári, pripravte si účinnú pivnú masku, ktorá pleti dodá antioxidanty a minerály, ale podporí aj prirodzenú tvorbu kolagénu. Stačí zmiešať deci chmeľového nápoja s vaječným bielkom. Zmes na desať minút naneste na tvár, počas nich vám doslova zaschne na pokožke, a keď ju opláchnete, pleť bude viditeľne vypnutejšia.

Pivo na akné

Pivo si dokáže poradiť aj s pokožkou, ktorá má sklony k akné. Ak vás aj po puberte trápia vyrážky, zmiešajte tentokrát zlatistý mok s medom a naneste na vyčistenú pleť. Takúto masku si môžete pravidelne robiť aj ako prevenciu, pôsobí totiž ako enzymatický peeling.  

Témy: Krása pivo
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok