FC Chelsea povedie Argentínčan Mauricio Pochettino

ta3/TASR/FC Chelsea
29.5.2023 14:40

Zmluvu s klubom anglickej Premier League podpísal na dva roky.

FC Chelsea povedie Argentínčan Mauricio Pochettino
TASR/AP/Jeremias Gonzalez

Mauricio Pochettino začne svoju novú úlohu 1. júla 2023 na základe dvojročnej zmluvy s klubovou opciou na ďalší rok.

"Mauriciove skúsenosti, štandardy excelentnosti, vodcovské kvality a charakter budú slúžiť nášmu klubu dobre, keď budeme napredovať. Je to víťazný tréner, ktorý pôsobil na najvyšších úrovniach vo viacerých ligách. Jeho étos, taktický prístup a oddanosť rozvoju z neho urobili výnimočného kandidáta," vyslovili športoví riaditelia FC Chelsea Laurence Stewart a Paul Winstanley.

"Náš športový tím vykonal usilovný a premyslený proces, na ktorý je predstavenstvo hrdé. Sme radi, že Mauricio prestúpi do Chelsea. Je to tréner svetovej triedy s vynikajúcimi výsledkami. Všetci sa na neho tešíme," uviedli majitelia klubu.

Pochettino je známy svojim energickým a pútavým štýlom. Reputáciu si vybudoval i tým, že pomáha mladým hráčom realizovať ich plný potenciál v rámci silného étosu tímu.

Argentínčan naposledy pôsobil v Paríži Saint-Germain, odkiaľ odišiel v júli. V Premier League viedol vyše päť rokov aj Tottenham, s ktorým sa prebojoval do finále Ligy majstrov. Na lavičke nahradí Grahama Pottera, ktorý odišiel v marci a tím dočasne viedol Frank Lampard.


zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok