Zbavte sa škvŕn od dezodorantu: Odstránia ich zásoby zo špajzy aj pančuchy

TA3/zm
10.6.2023 10:00

Aj keď he používanie dezodorantu celoročnou záležitosťou, jeho spotreba s pribúdajúcimi teplotami stúpa. A občas sa stane, že antiperspirant zanechá na oblečení škvrny, ktoré len tak jednoducho nedokážete odstrániť.

Zbavte sa škvŕn od dezodorantu: Odstránia ich zásoby zo špajzy aj pančuchy
Freepik

Zažltnuté škvrny od potu, ktoré vidieť najmä na bledom oblečení, odstránite pomocou zásob zo špajzy. Naopak, s bielymi fľakmi, ktoré vznikli otretím dezodorantu a vidieť ich hlavne na tmavých kúskoch, si poradia staré pančuchy.

Ocot a jedlá sóda

Na žlté škvrny od potu, ktoré sa z bledých vecí nedajú len tak ľahko vyprať, je vhodná pasta z jedlej sódy, do ktorej primiešate trochu vody. Naneste ju na oblečenie na oblasť podpazušia, nechajte pôsobiť aspoň 15 minút a bez toho, aby ste ju zmývali alebo inak odstraňovali, hoďte oblečenie spolu s nanesenou pastou do práčky. Ak nezíde žltý fľak po jednom praní, opakujte ešte raz.

Ocot funguje podobne. Použite bledý ocot rozriedený vodou, prelejte do fľašky s rozprašovačom a žltú škvrnu dobre postriekajte na 10 minút. Potom daný kúsok hoďte ešte do práčky.

Staré pančuchy

Fľaky od potu nám nerobia starosti len vtedy, keď už ide o zažratú špinu, ale aj tie čerstvé, keď sa o antiperspirant omylom obtrieme. V takom prípade ide o biele škvrny hlavne na tmavom oblečení. Keď sa nestíhate prezliecť, zoberte si rýchlo na pomoc staré pančuchy alebo ešte lepšie pančuchové ponožky. Natiahnite si ju na ruku a fľak od dezodorantu pomocou siloniek vyšúchajte.   

Témy: fľaky potenie
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok