Schúlená ležala pod stromom. Dvojročná Violetta sa stratila v lese, našli ju po štyroch dňoch

ta3 čtk
28.5.2023 16:43

Po štyroch dňoch nepretržitého pátrania sa podarilo nájsť dvojročné dievčatko, ktoré bolo stratené v hustom lese, asi desať kilometrov od svojho domova v dedine Skrypaj v Charkovskej oblasti na východe Ukrajiny.

Schúlená ležala pod stromom. Dvojročná Violetta sa stratila v lese, našli ju po štyroch dňoch
Twitter/Intermarium 24

Zmizla z dvora

Violetta bola vydesená, dehydrovaná a vyhladovaná, ale je živá a nie je v kritickom stave. Polícia hovorí o "neuveriteľnom zázraku", napísala ukrajinská redakcia BBC na svojom webe.

Malá Violetta zmizla z dvora svojich rodičov 23. mája večer. Hrala sa tam so svojim dvojčaťom a potom odišla nevedno kam. Do pátrania po nej sa zapojila tisícka ľudí - policajti, záchranári a dobrovoľníci. Prečesávali lesy, kontrolovali vodné zdroje, domy v okolí a studne. Otec dievčaťa je vojak. V čase zmiznutia dieťaťa bol na fronte, ale prišiel a tiež sa zúčastnil pátrania, povedal kriminalista Roman Ivaščenko.

Nádej bola malá

Nádej, že dievčatko nájdu živé, bola takmer stratená, ale štvrtý deň, v sobotu 27. mája, sa ho podarilo nájsť. Dievčatko bolo vydesené, dehydrované a hladné, ale živé a nebolo v kritickom stave. Vjačeslav Davydenko z policajného veliteľstva v Charkove povedal, že je to prvýkrát, kedy bolo také malé dieťa nájdené po takom dlhom čase živé a zdravé. "Takéto emócie nikto z nás v živote nezažil. Keď sme ju videli živú, naskočila nám husia koža. Husia koža a slzy," povedal Ivaščenko.

Dievčatko sa stratilo vo veľmi rozsiahlom a hustom lese. Ivaščenko pokladá za zázrak, že sa jej divá zver ani nedotkla. "Keď sme les prečesávali, skoro nás zožral hmyz a hovorili sme si, ako to to dievča prežije," povedal.

Dievča sedelo pod stromom a zastonalo práve vo chvíli, keď okolo prechádzali pátrači, a to ju zrejme zachránilo. "Keby v tej chvíli nezastonala, možno by sme ju nenašli. Bola schúlená do malej guličky ako mačiatko," dodal Ivaščenko.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok