Lietadlo bolo ešte vo vzduchu, keď pasažier otvoril dvere. Deti sa triasli a plakali

ta3 BBC News
27.5.2023 17:19

V piatok obletela internet správa, že jeden zo 194 pasažierov na palube letu Asiana Airlines otvoril tesne pred pristátím núdzový východ. Polícia ho zadržala. Keď ho vypočúvala, povedal, že dostal panický záchvat a chcel rýchlo odísť z lietadla.

Lietadlo bolo ešte vo vzduchu, keď pasažier otvoril dvere. Deti sa triasli a plakali
TASR/AP

Psychické problémy

BBC informuje, že niektorí cestujúci omdleli, zatiaľ čo iní mali problémy s dýchaním a boli prevezení do nemocnice. Muž vo veku 30 rokov uviedol, že mal pocit, že sa dusí a chcel rýchlo vystúpiť, uviedla tlačová agentúra Yonhap.

"Momentálne má po strate zamestnania psychické problémy a stráca pôdu pod nohami. Vzhľadom na jeho stav sme ho nemohli poriadne vypočuť," povedal novinárom miestny policajt. Dodal, že mužovi nemožno klásť žiadne otázky, pretože jeho stav nie je "normálny".

Prúdové lietadlo Airbus A321-200 odštartovalo z ostrova Čedžu v piatok okolo 11:45 miestneho času (05:45 SELČ). Keď pristávalo asi o hodinu neskôr v Južnej Kórei, jeden pasažier otvoril núdzové dvere, no lietadlo bolo ešte 250 metrov nad zemou. Na internete sa objavilo aj video, ktoré dokumentuje daný incident.

Panika na palube

Letušky nedokázali muža zastaviť, pretože lietadlo sa chystalo pristáť, uviedli podľa BBC svedkovia pre miestne médiá. Povedali, že muž sa z neho taktiež pokúsil vyskočiť, keď otvoril dvere. Pasažieri opísali paniku na palube.

"Bol to chaos. Vyzeralo to tak, akoby ľudia pri dverách jeden po druhom omdlievali. Letušky prostredníctvom vysielačiek hľadali na palube lekárov," povedal pre Yonhap 44-ročný pasažier. "Myslel som si, že lietadlo vybuchlo. Myslel som si, že takto zomriem," dodal.

Na palube bolo aj niekoľko detí v školskom veku, ktoré leteli na víkendové športové podujatie. Matka jedného zo študentov povedala, že "deti sa triasli, plakali a boli vystrašené."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok