Náhle úmrtie herca Daniela Heribana: Poznáme výsledky pitvy, jeho smrť možno preveria

ta3 sme.sk
27.5.2023 16:31

V stredu 24. mája vo veku 43 rokov nečakane zomrel slovenský herec a hudobník Daniel Heriban. Príčinou smrti bola zástava srdca. Z pitvy jeho tela sa zistilo, že zomrel na akútnu disekciu aorty. Informoval o tom denník SME. Otázne je, či náhle úmrtie herca preverí Úrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou (ÚDZS).

Náhle úmrtie herca Daniela Heribana: Poznáme výsledky pitvy, jeho smrť možno preveria
TASR/Dano Veselský

Heriban mal v stredu zdravotné komplikácie, preto bola k nemu privolaná záchranka. Sťažoval sa na bolesti chrbta. Tie ho trápili už v pondelok. V utorok preto išiel na urgent, odkiaľ ho však poslali domov. V stredu mu už privolaní záchranári nedokázali pomôcť.

Ako píše SME, príčinou smrti bola akútna disekcia aorty. Ide o náhle natrhnutie hlavnej tepny v ľudskom tele, ktorá vychádza zo srdca a zásobuje krvou celý organizmus.

Ako ďalej uvádza web slovenského denníka, to, či mu bola poskytnutá dôkladná zdravotná starostlivosť, môže preveriť ÚDZS. Nikto ho o to však doposiaľ nepožiadal, no môže tak urobiť z vlastnej iniciatívy. Túto možnosť zvažuje. Bližšie informácie nie sú známe.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok