Prírodné odličovanie: Kozmetiku nepotrebujete, s mejkapom si poradí kokos, uhorka či mlieko

TA3/zm
9.6.2023 08:00

Možno chcete minimalizovať používanie chémie, alebo ste sa ocitli v krízovej situácii, kedy nemáte kozmetiku po ruke. V každom prípade, aj niektoré potraviny vás dokážu perfektne zbaviť mejkapu.

Prírodné odličovanie: Kozmetiku nepotrebujete, s mejkapom si poradí kokos, uhorka či mlieko
Freepik

Tieto tri potraviny sa bežne nachádzajú v domácnosti a slúžia rovnako dobre ako v kuchyni aj v kúpeľni pri odličovaní pleti.  

Teplé mlieko

Klasické mlieko má veľmi dobrý vplyv na stav pokožky, takže je častou súčasťou kozmetických výrobkov. Poslúži však aj na odlíčenie mejkapu, pretože obsahuje tuky a bielkoviny. Tie na seba nečistoty z pleti najlepšie naviažu, ak bude mať mlieko aspoň izbovú teplotu. Postupujte ako pri pleťovej vode, mlieko dajte na vatový tampón, jemne odstráňte líčidlá z tváre a dobre pleť opláchnite vodou.

Kokosový olej

Kokosový olej je naozaj všestranný pomocník a jeho kozmetické využitie je prakticky nekonečné. Jedna z možností, ako ho využiť, je i odličovanie. Vďaka mastným kyselinám, ktoré obsahuje, si poradí aj so silnou vrstvou mejkapu alebo napríklad maskarou na mihalniciach. K pleti je kokosový olej veľmi šetrný a pokojne si ho na tvári nechajte, takže ho netreba oplachovať.

Odšťavená uhorka

Poslúžiť vám môžu plátky šalátovej uhorky, ale na odličovanie ešte lepšie slúži uhorková šťava. Zloženie tejto zeleniny je obohacujúce aj pleť, ktorú v prvom rade tonizuje a vyrovnáva jej prirodzené pH. Ak sa pre uhorkovú vodu rozhodnete, pokojne si jej pripravte viac a skladujte ju v chladničke. Ide o veľmi príjemné odličovanie počas leta, keďže tvár okrem vyčistenie aj schladíte. Antioxidanty v uhorke sa postarajú tiež o to, že pleť nebude zapálená a nehrozia vám žiadne vyrážky.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok