Lunárna diéta: Schudnite podľa fáz Mesiaca, za 28 dní to môže byť až 5 kíl

TA3/zm
8.6.2023 16:00

Zo, že nás fázy Mesiaca ovplyvňujú, nie je žiadna novinka. Podľa lunárneho kalendára sa riadia záhradkári, využiť ho môžete aj v prospech krásy alebo zdravotných zákrokov. Nuž a Mesiac si poradí aj s priberaním a chudnutím.

Lunárna diéta: Schudnite podľa fáz Mesiaca, za 28 dní to môže byť až 5 kíl
Freepik

Lunárna diéta trvá 28 dní, počas ktorých Mesiac prejde všetkými svojimi fázami.  Podľa toho, či je spln alebo nov, sa budete aj stravovať. Ako to funguje?

Príprava na diétu

Diéta podľa Mesiaca bude trvať 28 dní, pričom najvhodnejšie je naplánovať si jej začiatok deň pred splnom. Počas dňa sa ešte môžete stravovať normálne, ale večer by ste si mali pripraviť zázvorový alebo mätový čaj, ktorý vás dobre prečistí a pripraví telo na diétu. Počas trvania celej diéty platí pravidlo, že posledné jedlo dňa by ste mali jesť o 19tej hodine a medzi jednotlivými chodmi treba dodržať dvoj až trojhodinové odstupy.

Spln

Hoci sa nám na oblohe môže javiť, že spln trvá niekoľko dní,  skutočnosti je to len jeden deň ktorý by ste mali zasvätiť pôstu. Áno, doslova hladovke a nejesť nič. Ak by sa to nedalo vydržať, vhodné sú riedke polievky, hlavne vývar. Ostatné dni, najmä pred splnom, kedy vidíte vyslovene plný Mesiac, sa vyvarujte tuhej a ťažko stráviteľnej strave a zvýšte prísun tekutín.  

Mesiac v tvare C

Zmenšujúci sa Mesiac je najvhodnejšia fáza na chudnutie. Tak ako ubúda z tohto nebeského telesa, rovnako môže ubudnúť aj z vašich tukových zásob. Konkrétne jedlá predpísané počas tejto diéty nie sú, no v rámci týchto dní sa snažte jesť čo najzdravšie s dôrazom na bielkoviny, ovocie a zeleninu. Ak pridáte pohyb, kilá pôjdu dole oveľa rýchlejšie. Ak potrebujete poľaviť, platí fáza cúvajúceho Mesiaca aj opačne, v tieto dni sa na vás sladkosti až tak nenalepia. No zároveň, ak beriete chudnutie vážne a chcete dosiahnuť čo najviditeľnejšie výsledky, dajte si posledné jedlo v tejto fáze o 16tej hodine.    

Nov 

Nov trvá tri dni, počas ktorých by ste mali telo opäť detoxikovať. Povolené sú preto len ľahké jedlá, ideálne tekuté a kašovité. Príjem vody a nesladených čajov by ste mali zvýšiť na maximum, aby sa škodlivé látky z tela vyplavili.

Mesiac v tvare D

Dorastajúci Mesiac je najrizikovejšou etapou diéty, kedy sa na vás nalepí hádam aj to, čo nezjete. Presne ako mesiac nadobúda kontúry, rovnako funguje ľudské telo a viac si zo stravy ukladá v podobe zásob, teda aj tukov. V tejto etape by ste sa mali vyhnúť alkoholu a obmedziť výrazne sladkosti i pečivo. Fáza trvá približne šesť dní, počas ktorých sa zamerajte na ryby a hydinu, doplnené o zeleninu. 

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok