Vrásky sú indikátor zdravotného stavu: Pozor, hlavne ak ju máte na tomto mieste

TA3/zm
8.6.2023 08:00

S pribúdajúcim vekom je normálne, že sa objavujú na tvári aj vrásky. No ak si všimnete, že sa vám tvoria predčasne alebo akosi prirýchlo, venujte im pozornosť. Podľa oblasti ich výskytu totiž môžete určiť, ako je na tom vaše zdravie.

Vrásky sú indikátor zdravotného stavu: Pozor, hlavne ak ju máte na tomto mieste
Freepik

Vrásky môžu byť cenným indikátorom zdravotného stavu. Pozrite sa, čo jednotlivé línie naznačujú.

Vodorovné vrásky na čele

Vrásky na čele vo vodorovnej línii má v istom veku každý. Čím skôr ich na tvári zbadáte, alebo čím sú hlbšie, tým viac je vaše telo vystavené stresu. Príliš výrazné línie naznačujú, že by ste mali spomaliť a začať viac relaxovať. Rovnako ich prehĺbenie súvisí s nedostatkom vody a vyššou hladinou cukru v krvi.

Nad ľavým obočím

Ak si všimnete hlboké línie nad ľavým obočím, toto miesto je prepojené so slezinou. Vrásky tak môžu signalizovať, že niečo nie je s jej fungovaním v poriadku. Zvyčajne sa to však dá vyriešiť úpravou stravy.

Nad pravým obočím

Nad pravým obočím sa zas vrásky spájajú s pečeňou a teda celkovou intoxikáciou organizmu. V prípade, že ich objavíte aj vy, mali by ste sa vyhnúť alkoholu a zmeniť jedálny lístok.

Medzi očami

Aj zvislá mimická vráska medzi očami je úplne normálna, no až v určitom veku. Ak sa objaví priskoro alebo si všimnete, že sa akosi rýchlo prehlbuje, môže vám telo signalizovať alergie.

Okolo spánkov

Nehovoríme o vejárikoch okolo očí, ale o hlbších vráskach, ktoré sa ťahajú od očí až ku spánkom, a to na oboch stranách čela. Vtedy môže ísť o signál vysokého krvného tlaku.

Kútiky úst

Vrásky okolo kútikov úst môžu byť indikátorom, že nemáte dostatočne dobré trávenie. Toto miesto na tvári je prepojené hlavne s hrubým črevom.   

Témy: vrásky zdravie
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok