Tak takto?!: Valášek označil rokovanie parlamentu za chaos a hanbu. Suskovi sa nepáčila reakcia Marcinkovej

ta3
26.5.2023 16:29

O aktuálnej politickej situácii, o dianí v parlamente a o letnej kampani sme sa v relácii Tak takto?! rozprávali s Tomášom Valáškom z Progresívneho Slovenska a Borisom Suskom zo Smeru-SSD.

iuiu_1.jpg
TA3

V parlamente nás vo štvrtok mal čakať hlasovací maratón. Predložených bolo ešte mnoho návrhov, no nakoniec z toho nič nevzyšlo. "Chaos a hanba aú dve slová, ktoré človeku prichádzajú na um," povedal o na úvod o rokovaní v parlamente Valášek. Celé sa to podľa neho začalo a aj skončilo návrhom zmeny hlasovacieho systému. Nepáčilo sa mu, že sa predložili počas rokovania úplne nové zákony, na prerokovanie ktorých bolo vyhradených iba 15 minút.

 Hlasovanie sa tak posunulo na jún. Podľa predsedu Smeru-SSD Roberta Fica je to dobre, pretože tým má Slovensko ušetriť značnú časť rozpočtu. Odloženie hlasovania hodnotí pozitívne aj Susko. O uznesení o zmene hlasovania si myslí, že ho Sme rodina predložila ako náhradu za návrh o zmene ústavy, ktorý strana stiahla v druhom čítaní. Marcinková podľa neho porušila rokovací poriadok. 

Celú reláciu Tak takto?! si môžete pozrieť nižšie:

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok