Presilovka bude pokračovať, aj keď ju tím využije. Ktorých zápasov sa bude týkať zmena, s ktorou prichádza IIHF?

ta3/Janka Danková
26.5.2023 14:45

Prvým slovenským tímom, ktorý okúsi zmeny v pravidlách, budú HC Košice.

Presilovka bude pokračovať, aj keď ju tím využije. Ktorých zápasov sa bude týkať zmena, s ktorou prichádza IIHF?
TASR/AP/Karl B DeBlaker

Medzinárodná hokejová federácia schválila novinky, zmeny, ktoré by mali pre fanúšikov znamenať atraktívnejší hokej. Konkrétne ide o tieto tri:

  • Ak mužstvo využije presilovú hru, vylúčený hráč zostane napriek tomu na trestnej lavici a odsedí si celý trest. Počas 2-minútového vylúčenia tak môže padnúť i viac gólov.
  • Ak mužstvo strelí gól počas signalizovanej presilovej hry, trest sa neruší. Presilovú hru pôjde hrať aj tak.
  • Naopak, ak sa tímu podarí dať gól počas vlastného oslabenia, vylúčený hráč opustí trestnú lavicu a bude môcť pokračovať v hre.

Vyššie uvedené zmeny sa budú týkať stretnutí v rámci Champions hockey league, teda hokejovej Ligy majstrov. V tej sa tento rok predstaví aktuálny slovenský majster HC Košice.

Súťaž prinesie so sebou ešte ďalšie zmeny. Počet účastníckych tímov sa znížil z 32 na 24 a každé mužstvo odohrá 6 zápasov so šiestimi rôznymi súpermi. Tri zápasy na domácom ľade, tri na ľade súpera. Mužstvá už nebudú rozdelené do skupín, ale bude jedna spoločná. Prvých 16 tímov postúpi na základe získaných bodov (zo spomínaných šiestich zápasov) do vyraďovacej časti.

Žreb určil, že Oceliari budú v domácich zápasoch čeliť nemeckému Adleru Mannheim, švajčiarskemu Genève-Servette a švédskemu Skellefteå AIK. Na vonkajšie zápasy vycestujú do Nemecka k Red Bullu Mníchov, do Švajčiarska k EHC Biel-Bienne a SC Rapperswil-Jona Lakers.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok