Trenčín si z Nitry vezie bod za bezgólovú remízu

TA3, SITA,
5.11.2011 23:47

Nitrania si pomaly už ani nespomenú na predchádzajúce ligové víťazstvo. Prihodilo sa im naposledy v 6. kole. Trenčín zas stále čaká na premiérové víťazstvo u súpera.

Trenčín si z Nitry vezie bod za bezgólovú remízu

FC Nitra - AS Trenčín 0:0
ŽK: 62. Šimončič, 83. R. Sloboda, 87. V. Gajdoš, 90. Martin Tóth - 65. Mazan, 68. V. Horváth, 72. L. Peltier, 79. Čögley, 83. Hlohovský, rozhodovali: Kružliak - Slyško, Ádám, 1350 divákov

Zostavy:
Nitra: M. Chudý - Kaspřák, Martin Tóth, M. Kolmokov, Harbuľák - Šimončič, Držík - Ľ. Kolár (60. V. Gajdoš), I. Hodúr (76. Šimonek), R. Sloboda - Matúš Mikuš (66. Rák)
Trenčín: Volešák - Čögley, Godál, Kleščík, Holúbek - Štefánik (74. Hlohovský), V. Horváth - L. Peltier, Jorge Salinas (83. Ďuriška), P. Mazan - Depetris (57. Malec)

Prvý vzruch nastal v 11. min, keď Nitran Sloboda napriahol z 25 metrov, lopta "zaplávala" vo vzduchu a od brvna sa odrazila na bránkovou čiaru za Volešákov chrbát. O tri minúty neskôr po faule na Hodúra minul prudkou strelou bránku Trenčína z trestného kopu Mikuš. V 19. min domáci brankár Chudý iba s námahou vytlačil nad bránku prudkú strelu Štefánika. V 35. min Kolár pekne obišiel Holúbeka, ale jeho prihrávku pred bránku vystihol trenčiansky gólman. Päť minút pred prestávkou zahrával priamy kop Salinas, lopta skončila iba v rukách brankára Chudého.

Po prestávke sa ako prví do šance dostali hostia, keď po Horváthovej nepresnej strele tečoval loptu hlavou tesne vedľa domácej svätyne Salinas. V 56. min vysunul domáci Sloboda Kolára a ten prehodil Volešáka, ale aj jeho bránku. V 73. min sa opäť blysol Sloboda, keď prenikol až pred bránku hostí, no namiesto strely volil prihrávku, ale tá až na jeho spoluhráčov neprešla. V ďalšom priebehu sa na ihrisku priostrilo a rozhodca Kružliak v priebehu 28 minút vytiahol deväť žltých kariet. V 77. min Rák vysunul Slobodu, ten zblízka mieril nepresne. Krátko na to skúšal šťastie strelou z 25 metrov Trenčan Malec. Desať minút pred koncom nepríjemne vystrelil Gajdoš, no Volešák stihol loptu vytlačiť na rohový kop. Napokon si diváci gól nezakričali, pre Nitru išlo o deviaty zápas za sebou bez víťazstva. Trenčín opäť nezvíťazil na ihrisku súpera.

Hlasy:
Cyril Stachura (tréner Nitry): "Bol to iba priemerný zápas, do ktorého sme mali dobrý vstup, no nevedeli sme dobre vyriešiť finálnu fázu našich akcií. Chlapci sa snažili, chceli konečne vyhrať, ale museli sme si dávať pozor aj na zadné dvierka. Naša hra trpí tým, že útočníci nemôžu dať gól."

Adrián Guľa (tréner Trenčína): "Videli sme bojovný zápas na nekvalitnom teréne. Keď sme sa dostali do hry, udržali sme tempo, ale šance prichádzali len sporadicky. Chýba nám kvalita v prihrávke i záverečnej fáze. Bod však akceptujem."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok