Manchester United si zaistil miestenku v Lige majstrov. V dohrávke zdolal Chelsea

ta3 TASR
25.5.2023 23:22

Futbalisti Manchestru United zvíťazili vo štvrtkovej dohrávke 32. kola anglickej Premier League nad Chelsea 4:1. Zaistili si tak umiestnenie v najlepšej štvorke domácej súťaže a tým pádom aj miestenku v budúcom ročníku Ligy majstrov.

Manchester United si zaistil miestenku v Lige majstrov. V dohrávke zdolal Chelsea
TASR/AP

Už v 6. minúte skóroval Casemiro, ktorý premenil center Christiana Eriksena z priameho kopu. Hostia mali ofenzívnu snahu, problém bola nevýrazná koncovka a nepresné prihrávky. Krátko pred polhodinou hry sa v súboji s Trevohom Chalobahom zranil domáci Antony a ihrisko opustil na nosidlách. Jeho tím zvýšil do prestávky na 2:0 zásluhou Anthonyho Martiala a druhé dejstvo začal intenzívnou útočnou aktivitou. Na 4:0 zvýšili Bruno Fernandes a Marcus Rashford, prehru hostí zmiernil striedajúci Joao Felix po sólovej akcii z vlastnej polovice.

Tím pod vedením Erika ten Haga tak dokázal napraviť dojem z konca minulej a začiatku prebiehajúcej sezóny. V sobotu 3. júna ho navyše čaká finále Pohára FA proti Manchestru City. V záverečnom kole ligy už len na diaľku zabojuje o tretie miesto s Newcastlom United. O poslednú miestenku do futbalovej Európy sa pobijú Aston Villa, Tottenham a Brentford.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok