Diétujete a nechudnete? Takto dáva telo najavo, že potrebujete jesť práveže viac

TA3/zm
6.6.2023 16:00

S chudnutím sa spája obmedzenie stravy. No nie vždy sa dajú kilá zhodiť len tým, že budete prijímať menej kalórii. Niekedy zafunguje pravý opak a potrebujete v jedení pridať na to, aby sa ručička na váhe pohla smerom nadol.

Diétujete a nechudnete? Takto dáva telo najavo, že potrebujete jesť práveže viac
Freepik

Denný príjem u žien by mal byť okolo 1200 až 1500 kalórii. V snahe schudnúť ste možno obmedzili jedlá na menej a menších porcií, čo však nemusí vždy viesť k úspechu.

Únava a podráždenie

Prvý znakom toho, že telo nemá dostatok energie, je podráždenie a únava. Iste, tieto dve premenné môžu mať viacero príčin, no ak počas diéty nedostanete do tela optimálny počet kalórii, nálada sa zhorší. Únava zas spôsobí, že sa telo bude sústrediť skôr na prežitie než na pálenie tukov. K symptómom nedostatočného stravovania pridajte aj bolesť hlavy, ktorá nastane na základe toho, že v krvi nemáte dostatočnú hladinu cukru.    

Nedostatok porcií

Mnoho žien sa mylne domnieva, že chudnutie je o nejedení. Pritom zdravé diétne plány sú postavené práveže na pravidelných porciách, ktoré nemôžete vynechávať. Ak si myslíte, že tým dosiahnete rýchlejšie chudnutie, ste na omyle. Telo na spaľovanie tukov potrebuje energiu a tú získavate práve z jedla. Bez toho sa nikam nepohnete.

Bazálny metabolizmus

Vedeli ste, že aj ľudia, ktorí jedia málo môžu priberať? Nie že nechudnú, ale naozaj na váha stúpa nahor. Vtedy odborníci hovoria o bazálnom metabolizme, ktorý sa dá jednoducho vysvetliť tým, že telo na spaľovanie kalórii potrebuje kalórie. Ak jete pod hranicu, ktorá je potrebná na zdravé fungovanie a doslova prežitie, telo si aj z toho mála bude odkladať na horšie časy.    

Témy: chudnutie
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok