Na hraniciach sú dočasné kontroly. Podľa Ódora nesúvisia iba s konferenciou Globsec

ta3/TASR
25.5.2023 14:45

Kontroly na hraniciach, ktoré sú dočasne obnovené do 8. júna, nesúvisia iba s konferenciou Globsec, ale aj ďalšími podujatiami. Cieľom kontrol je monitorovať situáciu a v prípade potreby mať pripravené sily, ktoré by mohli zakročiť. Premiér Ľudovít Ódor to uviedol vo štvrtkovej Hodine otázok v Národnej rade SR na otázku poslankyne Romany Tabák.

Na hraniciach sú dočasné kontroly. Podľa Ódora nesúvisia iba s konferenciou Globsec
TASR - Jaroslav Novák

"Je to súhra viacerých okolností," načrtol predseda vlády. Odvolal sa pritom na rozhovor s policajným prezidentom Štefanom Hamranom, ktorý sa obáva najmä stretnutia motocyklového klubu Hell Angels a koncertu hudobnej skupiny prepojenej na tento klub. Konajú sa aj ďalšie podujatia, napríklad triatlonové preteky.

Kontroly podľa premiéra nebudú všade. "Dokonca, môže sa stať, že kontroly nebudú nikde, len tam budú príslušníci pripravení zakročiť v prípade potreby," vysvetlil s tým, že o použití síl bude na základe operatívnych informácií rozhodovať operatívny štáb. Poznamenal, že o zavedení kontrol rozhodla ešte predošlá vláda. Aktuálny kabinet odborníkov vyčlenil vojakov na pomoc polícii.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok