Heger vyzval Ódora, aby nevyčerpané financie z kompenzácie cien energií rozdelil samosprávam

ta3 TASR
25.5.2023 11:10

Bývalý premiér a nezaradený poslanec NR SR Eduard Heger vyzval súčasného predsedu vlády Ľudovíta Ódora, aby dokončil dohodu so samosprávami týkajúcu sa schémy pomoci. Skonštatoval, že zo sľúbeného balíka dvesto miliónov eur na kompenzáciu cien energií ostali nevyčerpané financie a bývalá vláda pripravila návrh dohody na ich prerozdelenie obciam a mestám. Apeluje na súčasného premiéra, aby financie samosprávy dostali.

Heger vyzval Ódora, aby nevyčerpané financie z kompenzácie cien energií rozdelil samosprávam
TASR/Pavel Neubauer

"Dohoda ostala pripravená na stole, odovzdal som ju aj premiérovi Ódorovi," uviedol Heger. Poukázal na prijímanie zákonov s veľkým dosahom na štátny rozpočet. Priblížil, že pripravená dohoda so samosprávami by umožnila rozdelenie 54 miliónov eur obciam a mestám na základe počtu obyvateľov, a to ešte do 30. júna. Zvyšných ďalších 54 miliónov eur by sa podľa jeho slov mohlo prerozdeliť podľa rovnakého kľúča do konca roka. Heger apeluje na premiéra, aby s rozdelením peňazí neotáľal a neriskoval, že sa balík minie na "atómovky" v parlamente.

Nezaradený poslanec pôsobiaci v Hegerovej strane Demokrati Miroslav Kollár rovnako apeloval na dokončenie schémy pomoci samosprávam. Aj to by podľa jeho slov mohol byť prejav vďaky obciam a mestám za ich pomoc pri zvládaní kríz. Poukázal na ich aktuálne problémy, napríklad aj na výpadky financií v dopravných podnikoch veľkých miest.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok