Trump má vyzývateľa. Guvernér DeSantis oficiálne oznámil svoju prezidentskú kandidatúru

ta3 tasr
25.5.2023 07:37

Republikánsky guvernér amerického štátu Florida Ron DeSantis v stredu oficiálne oznámil svoju kandidatúru na nomináciu Republikánskej strany v amerických prezidentských voľbách v roku 2024. DeSantis tak spravil v priamom prenose na sociálnej sieti Twitter v spoločnosti vlastníka tejto platformy, miliardára Elona Muska, informuje tlačová agentúra AFP.

DeSantis, ktorý krátko predtým vyplnil dokumenty vyžadované federálnou volebnou komisiou, sľubuje, že povedie Američanov do novej éry úspechu a bude bojovať za ich slobody.

"Som Ron DeSantis a kandidujem za prezidenta, aby som viedol náš veľký americký návrat," povedal republikán vo videu. Zábery zverejnil chvíľu pred plánovaným začiatkom živého vysielania s Muskom, ale podujatie poznačili technické problémy.

Diskusiu sa totiž pokúšalo počúvať naraz viac ako 400.000 ľudí a zvuk systému opakovane "spadol", kým sa DeSantis napokon objavil vo vysielaní. "Máme obrovské množstvo ľudí online, takže servery sú trochu zaťažené. Prerozdeľujeme ich kapacitu, aby sme zvládli tú záťaž; je to naozaj šialené," povedal Musk.

Avizovaná konverzácia medzi DeSantisom a Muskom nakoniec trvala viac ako hodinu, ale technické problémy pretrvávali. Samotnú konverzáciu nájdete v linku nižšie.

Volebný tím súčasného prezidenta USA Joea Bidena rýchlo využil tieto problémy a na Twitteri zverejnil odkaz na webovú stránku na získavanie finančných prostriedkov, pričom jednoducho uviedol: "Tento odkaz funguje."

Jedným zo súperov 44-ročného ultrakonzervatívneho DeSantisa o republikánsku nomináciu je aj bývalý americký prezident Donald Trump, ktorý kandidatúru oznámil už vlani v novembri.

Trump nepísal na Twitteri od vlaňajšieho novembra, keď sa skončil jeho dvojročný zákaz v súvislosti s udalosťami na americkom Kapitole v januári 2021, ale takmer denne využíva svoju vlastnú sociálnu sieť Truth Social na útoky na DeSantisa.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok