Britský minister obrany je na neohlásenej návšteve v Kyjeve. Stretol sa s Reznikovom

ta3/TASR
25.5.2023 08:08

Britský minister obrany Ben Wallace pricestoval do Kyjeva na neohlásenú návštevu. Informovalo o tom dnes na svojom webe ukrajinské ministerstvo obrany, podľa ktorého sa Wallace už stretol so šéfom rezortu Oleksijom Reznikovom. Obaja ministri hovorili o pokračujúcom výcviku ukrajinských vojakov v Británii či nadchádzajúcom summite NATO vo Vilniuse.

"Samozrejme sme diskutovali o perspektíve členstva Ukrajiny v NATO," uviedol v tlačovom vyhlásení Reznikov, podľa ktorého bol súčasťou diskusie aj mierový plán ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského a tiež vyzbrojovanie Ukrajiny.

"Najmä pokiaľ ide o zbrane, ktoré umožňujú poškodiť nepriateľa na veľké vzdialenosti, ako sú strely Storm Shadow," uviedol Reznikov. Tieto riadené strely s plochou dráhou letu majú dosah cez 250 kilometrov a ide tak o prvú muníciu s tak ďalekým dostrelom, ktorú spojenci Kyjevu poskytli.

Británia je spolu so Spojenými štátmi a ďalšími európskymi krajinami jedným z kľúčových podporovateľov Ukrajiny, ktorá sa od februára minulého roka bráni ruskej invázii. Zelenskyj iba od začiatku tohto roka dvakrát navštívil Londýn, naposledy na začiatku minulého týždňa.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok