Dzurinda a Simon odmietli Hegera. Prečo vôbec prišli na stretnutie, pýta sa Letanovská

ta3
23.5.2023 21:13

V nedeľu večer sa Demokrati pokúsili o spoločný blok s Modrými, Mostom-Híd, Maďarským fórom. Pokus však nevyšiel. Letanovská v Téme dňa uviedla, že je prekvapená.

letanovsky_1.jpg
TA3

Síce sa nespájajú, no túto tému naďalej otvárajú. Demokrati Eduarda Hegera rokovali o novej koalícii no neúspešne. Igor Matovič sa tiež pohráva s myšlienkou pridať za názov svojej strany ďalšie skratky. 

Mikuláš Dzurinda a Zsolt Simon už skôr deklarovali, že nechcú spolupracovať s ľudmi, ktorí "s Igorom Matovičom priniesli na Slovensko krízu chaosu". Prečo došlo k víkendovému stretnutiu?

Bývalá poslankyňa parlamentu Andrea Letanovská (Demokrati) uviedla, že je prekvapená. "Prečo prišli na stretnutie, keď vopred povedali, že nemajú záujem? Vopred bolo avizované, že majú záujem sa rozprávať o možnom spojení. Chceli vidieť aj nejakú ponuku, tú sme aj pripravili," dodala. 

Letanovská bola presvedčená, že to bude ťažké vyjednávanie. "Bola som sklamaná. Necítila som úprimný záujem si tú podmienku vypočuť a debatovať," uviedla. 

Demokrati ponúkli, že líder kandidátky bude vybraný po dohovore všetkých strán. "Ktorákoľvek zo strán mohla ponúknuť lídra. Pozície na kandidátke by sme nastavili podľa prieskumov. Sedelo tam šesť mužov, ktorí nie sú schopní spolupráce," povedala Letanovská s tým, že to bola férová ponuka, ktorú si ani nevypočuli.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok