PR správa

Ako docieliť, aby vaša sedačka vyzerala stále ako nová?

24.5.2023 09:00

Keď sa prechádzame po obchode s nábytkom, či vidíme moderné dizajnové fotky na Pintereste, neraz sa pozastavíme nad tým, ako pekne vyzerá nová sedačka. Žiarivo lesklá, v sýtych farbách, priam pozýva, aby si človek na ňu sadol. Z bežnej praxe vieme, že sedačky sa vedia rýchlo zašpiniť a žiarovo čisté skutočne nevydržia dlho. Viete však ako sa o sedačku správne starať?

Ako docieliť, aby vaša sedačka vyzerala stále ako nová?
Shutterstock

Keď sa o veci staráme, vydržia nám naozaj dlho. To je základné zlaté pravidlo, ktoré platí nielen na hmotné veci, ale napríklad aj na vzťahy. V tomto prípade však budeme hovoriť o tom, ako sa čo najefektívnejšie postarať o sedacie súpravy, ktoré máme zrejme všetci doma.

Na čo by ste určite nemali zabudnúť?

2. Suchá kefa je najlepší pomocník

Chcete mať stále sedačku ako z časopisu? Potom nestačí, ak ju raz za dva týždne prebehnete vysávačom. Skúste prebehnúť sedačku aspoň párkrát týždenne suchou kefou, a raz do týždňa vysávačom. Kefa s jemnými vláknami zhromaždí na povrchu všetky drobné nečistoty, ktoré následne dokážete rýchlo utrieť.

3. Aj sedačky sa potrebujú nadýchnuť

Vetrajte tak často, ako sa dá. Najmä teraz, s príchodom teplého počasia, sa zvyšuje vlhkosť v miestnostiach. Vďaka vetraniu bude sedačka prečistená aj obyčajným vzduchom a bude skutočne vyzerať ako nová. Ak chcete, aby sa sedačka poriadne prevetrala, nenechávajte na nej permanentne položené deky či ťažké látkové vankúše.

4. Nová poťahová látka

Ak máte sedačku náchylnú k rýchlejšiemu znečisteniu (je napríklad bledej farby), potom skúste popremýšľať nad tým, že by ste na ňu natiahli ešte jednu poťahovú látku, ktorá bude mať ochrannú funkciu. Aj toto je spôsob, ktorým si dokážete udržať sedačku čo najdlhšie žiarivú.

Platia u vás doma nejaké špeciálne pravidlá, ktoré dodržiavate pri starostlivosti o vašu sedačku?

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok