Slovensko sužovali silné búrky. Viaceré okresy zasiahli povodne

ta3 TASR
23.5.2023 16:10

Slovenský hydrometeorologický ústav vydal v tejto súvislosti výstrahy prvého a druhého stupňa, o ktorých informuje na svojom webe. V Bratislave sa pre krupobitie tvorili na viacerých miestach kolóny.

Bratislava s viacerými obmedzeniami

V Bratislave došlo k čiastočnému zaplaveniu cestných komunikácií a následnej tvorbe kolón. V súvislosti s poveternostnými podmienkami o tom informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave Silvia Šimková. "Vyzývame vodičov, ak je to možné, aby počkali s presunom motorovými vozidlami do doby poklesu vody na cestných komunikáciách," uviedla. Polícia vodičov taktiež upozornila, aby zvýšili opatrnosť, znížili rýchlosť jazdy a dbali na bezpečnosť v cestnej premávke

V Kokave nad Rimavicou bola povodeň

Silná búrka v obci Kokava nad Rimavicou v Poltárskom okrese spôsobila v utorok popoludní povodeň. Potvrdil starosta obce Ján Chromek s tým, že zranenia obyvateľov ani úmrtia však zatiaľ neevidujú. Pripomenul, že voda bola vyliata na ceste, najhoršia situácia bola podľa jeho slov v miestnych častiach Kyseľovo a Vlkovo. "Je to najhoršia povodeň po tej, ktorá bola v roku 2011," povedal. Objasnil, že o škodách bude vedieť informovať neskôr. 

Silné búrky zasiahli aj Trnavský kraj

Z dôvodu búrky boli zaplavené niektoré úseky cesty II/500 Senica - Kunov, ale aj v okolí obce Sobotište. Informovalo o tom Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Trnave na sociálnej sieti.

V mestskej časti Senice Kunov bol nahlásený aj vytopený rodinný dom. "Na miestach pomáhajú dobrovoľní hasiči. Upozorňujeme vodičov, že husté blato nahlásili vodiči aj na hlavnom ťahu cesty I/51 z Trstína na obec Boleráz," uviedla polícia.

Búrka bola aj v Trnave. "Zároveň odporúčame zvýšiť opatrnosť na cestách, dodržiavať dostatočné odstupy medzi vozidlami a rýchlosť jazdy prispôsobiť aktuálnym poveternostným podmienkam," apelovala polícia.

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok