Všestranný dezodorant: Gulička na štípance, tuhý po holení a sprej namiesto odlakovača

TA3/zm
5.6.2023 08:00

Obyčajný dezodorant vás môže napríklad na dovolenke zachrániť pri množstve iných problémov než je len potenie. Vedeli ste o týchto možnostiach jeho netradičného využitia?

Všestranný dezodorant: Gulička na štípance, tuhý po holení a sprej namiesto odlakovača
Freepik

Antiperspirant slúži v prvom rade na zastavenie potenia, no táto kozmetika je tak univerzálna, že jej nájdete aj ďalšie využitie.

Gulička na štípance

Sezóna hmyzu je už tu a s ňou prichádzajú aj nepríjemné štípance. Hoci dezodorant nesupluje repelent, poslúži, ak vás už niečo stihlo bodnúť. Gulička je prvou pomocou, stačí ju naniesť na podráždené miesto a veľmi rýchlo zmizne svrbenie či červený fľak. Je to vďaka obsahu chloridu hlinitého.

Tuhý dezodorant po holení 

Podobne ako dokáže antiperspirant upokojiť kožu po štipnutí, funguje aj po holení. Ak vám po zbavovaní chĺpkov žiletkou ostali na nohách nepekné červené bodky, namiesto krému použite na pokožku tuhý dezodorant. V tomto prípade si však dajte pozor, aby kozmetika neobsahovala alkohol.

Sprej namiesto odlakovača

Núdzové riešenie na odlakovanie nechtov zvláda antiperspirant v spreji. Keď nemáte po ruke odlakovač, zvyšky laku odstránite tak, že ho nasprejujete na nechty. Chvíľu necháte pôsobiť a zotriete vatovým tampónom. Postup treba síce párkrát opakovať, ale výsledok dosiahnete určite.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok