Maďari nezvládli súboj o udržanie sa medzi elitou, po prehre s Rakúšanmi zostúpili

TA3 TASR
22.5.2023 22:01

Hokejisti Maďarska prehrali v pondelkovom súboji na MS proti Rakúsku 3:4 po samostatných nájazdoch a vypadli z A-kategórie. V priamom súboji o udržanie sa stratili náskok 3:1 a v tabuľke A-skupiny skončili poslední.

Maďari nezvládli súboj o udržanie sa medzi elitou, po prehre s Rakúšanmi zostúpili
TASR/AP

Rakúsko – Maďarsko 4:3 pp a sn (1:2, 2:1, 0:0 - 0:0, 1:0)

Góly: 13. Rossi, 27. Strong (P. Huber, Maier), 38. Haudum (Zwerger, Reinbacher), rozh. nájazd Ganahl – 9. Sofron (Erdély, Bartalis), 20. Sofron (Sebök, Stipsicz), 25. M. Horváth (Papp, G. Nagy). Rozhodovali: Langin (Kan.), Sewell (V. Brit.) – Briganti (USA), Yletyinen (Švéd.), vylúčení: 2:3 na 2 min, presilovky: 2:1, oslabenia: 0:0, 3068 divákov.

Rakúsko: Starkbaum – Nickl, Wolf, Zündel, Heinrich, Reinbacher, Brunner, Maier, Strong – M. Huber, Haudum, Wukovits – Thaler, Nissner, Raffl – Schneider, Rossi, Zwerger – P. Huber, Achermann, Ganahl

Maďarsko: Bálizs – Fejes, Stipsicz, Hadobás, Szabó, M. Horváth, Kiss, Pozsgai, Garát – Galló, Hári, Sebök – Sofron, Bartalis, Erdély – Terbócs, Papp, G. Nagy – Vincze, Németh, Csányi


Rakúšania dostali v úvode šancu v presilovej hre, no nevyužili ju. Maďari po úspešnom oslabení zvýšili aktivitu, častejšie sa dostávali pred Starkbauma a v 9. minúte ich Sofron poslal do vedenia 1:0. V druhej početnej výhode Rossi predviedol individuálnu akciu, dostal sa až pred Bálizsa a prekonal ho strelou pomedzi betóny. Maďari však v závere prvej časti využili prvú presilovku na šampionáte, keď Sebökovu strelu tečoval Sofron a zaznamenal druhý gól v zápase. V 25. minúte obranca M. Horváth zakončením od modrej čiary zvýšil na 3:1. 

Strong sa však krátko na to najlepšie zorientoval pred Bálizsom a do prestávky opäť v presilovke vyrovnal Haudum. Rakúšania boli v tretej tretine bližšie ku gólu, ale maďarský brankár držal nerozhodný stav. Na druhej strane zahrozil Sebök, ale jeho pokus nebol presný a zápas tak išiel do predĺženia. V ňom mali oba tímy šancu rozhodnúť, Maďari dvakrát, no Starkbaum svoj tím podržal. V nájazdoch padli len dva góly, oba na rakúskej strane, rozhodol útočník Manuel Ganahl.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok