Zadržte, nevylievajte! Voda z cestovín je perfektný pomocník pre krásu vlasov a nôh

TA3/zm
2.6.2023 16:00

Voda, v ktorej sa varia cestoviny, končí zvyčajne vo výlevke. Máme však pre vás niekoľko skrášľovacích tipov, kvôli ktorým ju zrejme viac nevylejete. Pretože plytvať vodou je všeobecne hriech.

Zadržte, nevylievajte! Voda z cestovín je perfektný pomocník pre krásu vlasov a nôh
Freepik

Voda z cestovín má niekoľko praktických využití. Tieto dva prospejú vašej kráse.

Škrob a soľ

Keď varíte cestoviny, do vody sa z nich uvoľňuje škrob, podobne ako pri zemiakoch. Plus pridajte soľ, ktorou ste zrejme cestoviny dochutili, a tá má pre krásu vlasov či nôh tiež svoj význam. Voda by však nemala obsahovať olej, takže ak ho pridávate do cestovín až po scedení, máte vyhraté a tento sekundárny produkt varenia ešte môžete využiť.  

Vlasy

Nápadov, ako dodať vlasov viac lesku, existuje mnoho. Jeden z najôacnejších je oplachovať ich vo vode, v ktorej ste varili cestoviny. Práve škrob a soľ spp kombinácia, ktorá zaručí vitalitu hrivy. Po vychladnutí ňou opláchnite vlasy, bez ohľadu na to, či ste ich pred tým umývali šampónom, alebo ich máte suché. Ide o to, aby sa škrob dostal až k vlasovej pokožke. Nechajte elixír pôsobiť 5 až 10 minút, potom vlasy opláchnite. Stačí vodou, ale môžete i šampónom. Pravidelné kúry s cestovinovou vodou zaručujú viditeľný výsledok do pár týždňov.

Nohy

Aj nohy ocenia po namáhavom dni cestovinový kúpeľ. Voda po dovarení by nemala úplne vychladnúť, len ju z hrnca premiestnite do lavóra alebo inej väčšej nádoby. Netradičný kúpeľ obsahuje minerály, ktoré zmäkčujú pokožku nôh, teplo zas pôsobí uvoľňujúco. Po 15 minútach máčania sú chodidlá pripravené na prípadnú pedikúru, alebo ich stačí jednoducho nakrémovať a nechať oddychovať.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok