Demokrati: Naša snaha o spájanie zlyhala na sebectve menších strán

ta3 smedemokrati.sk
22.5.2023 16:30

Podľa Demokratov rokovania o spoluprácu zlyhali kvôli sebeckosti menších strán. Rokovania o spájaní sú podľa predstaviteľov strany nateraz uzavreté. Strana sa ide sústrediť na vlastnú kampaň a na budovanie pokojnej, odbornej a skúsenej alternatívy.

"V strane Demokrati si uvedomujeme dôležitosť predčasných volieb. Preto sme pozvali menšie demokratické strany na rokovanie, kde sme im predstavili férový návrh na spoločný postup do volieb," povedal predseda strany Demokrati Eduard Heger a dodal, že stretnutie sa konalo v nedeľu, pretože sa čakalo na odpoveď od M. Dzurindu. "Išli sme do týchto rokovaní s úprimným záujmom zabojovať o to, aby neprepadol žiadny hlas, o čom svedčí aj naša spravodlivá a férová ponuka," doplnil Heger.

Nedokážu skrotiť vlastné ego

"Naša snaha o spájanie zlyhala na sebectve menších strán," vyhlásila podpredsedníčka strany Demokrati Andrea Letanovská. "Našim partnerom sme ponúkli aj lídra kandidátky s tým, že bude vybraný po spoločnej dohode. Miesta na kandidátnej listine by boli prerozdelené pomerne podľa priemeru preferencií, rovnako a finančné príspevky na kampaň. Za kampaň a stratégiu by zodpovedala preferenčne najsilnejšia strana," informovala.

"V tejto miestnosti pred nami sedeli šiesti muži, ktorí deklarujú ambíciu zmeniť Slovensko, no nedokážu skrotiť vlastné ego. Včerajšie rokovanie bolo pre mňa veľkým sklamaním. Partneri nemali chuť diskutovať a chýbala ich úprimná snaha hľadať cestu spolupráce," povedala na záver Letanovská.

"Nepozerali sme sa na to, čo nás rozdeľuje, hľadali sme to, čo nás spája," povedal podpredseda strany Jaroslav Naď. "Aj Dzurinda spájal SDK podľa preferencií, preto sme verili, že túto ponuku príjme. Stal sa opak, nazval to švindlom."

Podľa Letanovskej sú snahy o spájanie nateraz uzavreté. "Od dnes sa začíname sústrediť na vlastnú kampaň. Ponúkame ľuďom férovú ponuku nesebeckej alternatívy k napuchnutému egu a hádkam. Pokojnú a slušnú alternatívu, ktorá by zabránila návratu politiky chaosu, Smeru a oligarchie," povedala na záver Letanovská.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok