Lapače mastnoty: Mastné oká viac z polievky nebudete zbierať lyžicou

TA3/zm
2.6.2023 08:00

Pri príprave niektorých pokrmov sa skrátka mastnote nevyhnete. No keďže všetci vieme, že nie je práve najzdravšia, možno pár mastných ôk odstraňujete prácne lyžicou. To viac robiť nemusíte, existujú jednoduchšie spôsoby.

Lapače mastnoty: Mastné oká viac z polievky nebudete zbierať lyžicou
Freepik

Tri jednoduché a efektívne spôsoby vám poskytnú nápad, ako z pripravovanej polievky či omáčky odstrániť prebytočnú mastnotu.

List šalátu

Neuveriteľné, ale list obyčajného ľadového alebo hlávkového šalátu dokáže do seba nasať prebytočnú mastnotu, ktorá sa pri varení vytvorila napríklad na polievke. Na povrch vareného jedla položte toľko listov, koľko bude potrebné a po niekoľkých minútach ich odstráňte. Ak sa vám jedlo bude zdať stále mastné, môžete postup opakovať.

Kocky ľadu

Ďalšie efektívne riešenie, ako sa zbaviť mastných ôk je pridať do váry pár kociek ľadu. Tuk sa doslova na ne nalepí. Ale treba pracovať veľmi rýchlo, skôr ako sa začnú rozpúšťať ich musíte vybrať aj s mastným obalom.

Bielok

Vaječný bielok rovnako dobre viaže tuky, a tak jediné, čo musíte urobiť, je vliať ho do vriaceho jedla. Mastnota sa na vaječný bielok naviaže, ten ostane v celku a pomocou dierkovanej naberačky ho jednoducho z jedla vyberiete.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok