Minula sa vám pena alebo gél na holenie: Takto si vyrobíte šikovné domáce náhrady

TA3/zm
1.6.2023 16:00

Holenie nie je len pánskou záležitosťou, ale aj dámskou. Ak si odstraňujete chĺpky žiletkou, mali by ste pre šetrnejšie zaobchádzanie s pokožkou použiť vždy penu alebo gél. No ak vám náhle táto kozmetika dôjde, existujú šikovné náhrady.

Minula sa vám pena alebo gél na holenie: Takto si vyrobíte šikovné domáce náhrady
Freepik

Minula sa vám pena alebo gél na holenie a nemáte čas utekať do drogérie? Tak sa rozbehnite po byte a hľadajte tieto rýchle riešenia.

Kondicionér

Pre núdzové riešenie pri holení ani nemusíte utekať ďaleko. Ak máte doma kondicionér na vlasy, môžete ho použiť rovnako ako gél na holenie. Tento prípravok totiž rovnako obsahuje zmäkčujúce a zvlhčujúce látky, ktoré pokožka pri odstraňovaní chĺpkov potrebuje.  

Želatína

Veľmi praktickou náhradou gélu či peny na holenie je obyčajná jedlá želatína. Nevýhodou však je, že si nohy neoholíte okamžite, budete musieť chvíľu počkať. Plátky želatíny alebo želatínu v prášku zmiešajte s hrnčekom teplej vody a odložte na hodinku do chladničky. Výsledkom bude gél, ktorý navyše stojí zlomok ceny oproti kozmetike. 

Detský olej

Je to veľmi jednoduché, olej určený pre deti je veľmi šetrný k pokožke, obsahuje zložky, ktoré ju upokojujú a pri holení sa žiletka bude po koži kĺzať jedna radosť.

Med

Síce to neznie ako dobrý nápad, pretože med sa lepí, ale pre pokožku je pri holení obrovským prínosom. Obsahuje totiž upokojujúce a liečivé látky, takže nehrozí žiadne porezanie. 

Témy: Krása holenie
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok