Tak takto?!: Politici vnímajú Hegera ako neúspešného predsedu vlády, uviedol politológ

ta3
22.5.2023 14:54

Štyri mesiace pred predčasnými parlamentnými voľbami ide do tuhého. Politici sa nestíhajú spájať a rozchádzať. O aktuálnej politickej situácii sme sa rozprávali s politológom Radoslavom Štefančíkom.

dsd_6.jpg
TA3

Eduard Heger označil ponuku Demokratov za férovú. Podľa neho ju však lídri malých strán odmietli a chcú ísť do volieb samostatne. Čím to je, že bočia od bývalého premiéra? "Môže to byť tým, že Eduard Heger je neúspešný predseda vlády a zrejme aj neúspešný predseda politickej strany," uviedol Štefančík. Hegerova vláda podľa neho urobila aj mnoho dobrých vecí a možno aj reforiem.

V prieskumoch všetkých relevantných agentúr Demokratom klesajú preferencie, naopak, hnutiu OĽANO stúpajú. Vysvetliť sa to dá asi aj tým, že kým Heger bude mať až teraz čas na ľudí v regiónoch, Matovič už niekoľko týždňov pravdepodobne absolvuje úspešné turné. "Nesúhlasím s tézou, že Heger nemal čas na volebnú kampaň. Ani Igor Matovič nie je nonstop v teréne. On ako (už bývalý) predseda vlády spolu s ministrami mali veľa príležitostí ísť do regiónov," dodal politológ.

Celý diel relácie Tak takto?! s politológom Radoslavom Štefančíkom si môžete pozrieť nižšie:

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok