Železničná doprava pod Tatrami je obnovená. Polícia preverovala bombovú hrozbu

ta3 TASR
22.5.2023 10:33

Železničnú dopravu cez stanicu Štrba v okrese Poprad obnovili. Viaceré vlaky však hlásili meškanie, niektoré od 40 do 128 minút. Informuje o tom Železničná spoločnosť Slovensko na svojom webe.

vlak
TASR - Michal Svítok

"Tým, že doprava bola v úseku Svit - Východná pozastavená do zhruba 12.30 h, boli v danom úseku odrieknuté dva osobné vlaky. Po obnovení dopravy sme cestujúcich odviezli do ich cieľovej stanice. Ostatné vlaky museli počkať v stanici Svit a Východná až do spustenia dopravy," uviedol hovorca Železničnej spoločnosti Slovensko Tomáš Kováč. Išlo o jeden vlak SuperCity, dva expresné vlaky a dva osobné vlaky. Tie meškali v rozsahu približne 20 až 128 minút.

Vlaky cez Štrbu v pondelok niekoľko hodín nepremávali. Dôvodom bolo nahlásenie bomby vo vlaku spoločnosti RegioJet. Na mieste zasahovala polícia. Vlak prehľadal pyrotechnik. Prípad rieši polícia v Česku, pretože tam bolo prijaté oznámenie. Pre údajnú bombu evakuovali v pondelok v Kysaku aj vlak Českých dráh. Aj ten prehľadal policajný pyrotechnik. Vlak v stanici odstavili, železničná doprava cez Kysak nebola prerušená.

Pyrotechnickú prehliadku vlaku, ktorý v pondelok ráno pre údajnú bombovú hrozbu zastavili v stanici Kysak (okres Košice-okolie), polícia ukončila s negatívnym výsledkom. Potvrdila to košická krajská policajná hovorkyňa Lenka Ivanová.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok