Na štadióne v Salvádore zasahovali vojaci i policajti. Pri tlačenici prišlo o život 12 ľudí

TA3 ČTK
21.5.2023 07:23

Najmenej 12 ľudí prišlo v sobotu večer o život pri tlačenici na futbalovom štadióne v Salvádore, uvádza vláda stredoamerickej krajiny. Ďalšia najmenej stovka ľudí utrpela podľa miestnych médií zranenia, niektorí z nich ťažké.

Podľa webu salvadorského denníka La Prensa Gráfica sa nešťastie odohralo na štadióne Cuscatlán v hlavnom meste viac ako šesťmiliónovej latinskoamerickej krajiny počas stretnutia tímov Alianza a FAS. Prvotné informácie hovorili o siedmich mŕtvych mužoch a dvoch ženách, úrad salvadorskej civilnej obrany neskôr oznámil bilanciu 12 mŕtvych. Koľko ľudí bolo po tlačenici v kritickom stave, nie je jasné.

Agentúra AP uviedla, že nešťastie sa stalo, keď sa do štadióna s kapacitou vyše 40-tisíc ľudí snažili dostať ďalší fanúšikovia. "Bola to lavína fanúšikov, ktorá sa prehnala cez vstupnú bránu," povedal novinárom jeden zo zasahujúcich záchranárov. 

"Ľudia vonku sa chceli pretlačiť dovnútra, všetci sa na nás zosypali," povedal potom denníku La Prensa Gráfica jeden z mladých fanúšikov, podľa ktorého bol štadión preplnený a vonku stále čakalo veľa ľudí so vstupenkami. Problémom podľa neho bolo aj to, že usporiadatelia otvorili len málo vstupov na štadión.

Na záberoch na sociálnych sieťach sú vidieť bezvládne telá na štadióne a tiež mnoho ľudí, ako sa z miesta snažia dostať preč. Niektorých zranených zdravotníci oživovali priamo na trávniku. Stretnutie bolo kvôli nešťastiu prerušené a na štadión potom dorazili stovky policajtov a vojakov. "Salvadorská futbalová asociácia hlboko ľutuje udalostí, ktoré sa odohrali na štadióne Cuscatlán," uviedla organizácia na twitteri. Podľa vyjadrenia bude asociácia okamžite požadovať vypracovanie správy o incidente.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok