NHL: Florida zdolala Canes aj v druhom zápase, v predĺžení opäť rozhodol Tkachuk

TA3 TASR
21.5.2023 07:11

Hokejisti Floridy zvíťazili aj v druhom stretnutí finále Východnej konferencie NHL. V noci na nedeľu uspeli na ľade Caroliny 2:1 po predĺžení a v sérii play off vedú už 2:0 na zápasy. Hrdinom bol opäť Matthew Tkachuk, ktorý rozhodol o triumfe Panthers v druhej minúte predĺženia.

NHL: Florida zdolala Canes aj v druhom zápase, v predĺžení opäť rozhodol Tkachuk
TASR/AP

Hurricanes mali vydarený vstup a ujali sa vedenia už v 2. minúte zásluhou obrancu Jalena Chatfielda. Hostia vyrovnali v 28. minúte, keď sa strelecky presadil kapitán "panterov" Aleksander Barkov. Duel dospel až do predĺženia, v ňom dostal domáci Jesperi Kotkaniemi dvojminútový trest za hákovanie a hostia presilovku využili už po 12 sekundách, keď po prihrávkach Sama Bennetta a Sama Reinharta skóroval zblízka Tkachuk. 

Dvadsaťpäťročný americký krídelník tak bol opäť autorom víťazného gólu v predĺžení, svojím presným zásahom zo 140. minúty rozhodol pred dvomi dňami aj "maratónsky" prvý duel série (3:2 pp pre Floridu). Bol to pre neho už tretí víťazný gól v predĺžení v tohtoročnej play off, rozhodol aj piaty zápas série 1. kola s Bostonom. Séria sa teraz presúva na Floridu, tretí zápas je na programe v noci na utorok o 2.00 SELČ.

Semifinále play off NHL

Finále Východnej konferencie - 2. zápas:

Carolina - Florida 1:2 pp, stav série: 0:2

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok