Dobrá voľba mala snem. Schválil spoluprácu s Hlasom, strany sa plánujú zlúčiť

ta3 tasr
20.5.2023 16:37

Delegáti strany Dobrá voľba v sobotu na svojom sneme v Trnave schválili spoluprácu so stranou Hlas-SD. Podľa slov predsedu Dobrej voľby Tomáša Druckera má dôjsť k zlúčeniu oboch politických strán k 30. septembru tohto roka. Ako doplnil, o zlúčení strán budú ešte rozhodovať členovia Hlasu-SD na svojom sneme, ktorý sa má konať 10. júna v Púchove.

Zástupcovia Dobrej voľby budú nominovaní na kandidátskej listine Hlasu-SD už do najbližších parlamentných volieb. Drucker sa na sneme vzdal funkcie predsedu Dobrej voľby a stane sa členom predsedníctva Hlasu-SD. "Od tejto chvíle budú všetci členovia aj vedenie našej strany reprezentovať značku Hlas-SD s naším programom, s našimi víziami, ktoré sa prelínajú na 99,999 percenta," povedal Drucker.

Predsedu strany Hlas-SD Peter Pellegrini ocenil rozhodnutie snemu Dobrej voľby. Podľa jeho slov sa dá počítať s tým, že so zlúčením budú súhlasiť aj členovia Hlasu-SD na ich júnovom sneme. 

"Pred niekoľkými mesiacmi sme prišli s projektom celospoločenskej dohody. Slovenská spoločnosť je rozvrátená, ľudia sú rozhádaní a slovenská vláda si spravila nepriateľov zo samosprávy, odborov, z lekárov. Jediným východiskom, ako sa môžeme z tohto marazmu dostať, je spájanie. A spájať sa musia aj strany a politici, ktorí to so Slovenskom myslia dobre," skonštatoval Pellegrini.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok