Slovenskí hokejisti na MS po nájazdoch prehrali s Kazachstanom, postup do štvrťfinále je otázny

ta3 tasr
19.5.2023 19:22

Slovenskí hokejisti prehrali vo svojom piatom zápase na majstrovstvách sveta s Kazachstanom 3:4 po predĺžení a nájazdoch a výrazne si skomplikovali postup do štvrťfinále. V základnej B-skupine majú dva duely pred koncom na konte len päť bodov, o tri menej ako štvrté Lotyšsko. Kazachstan vyhral druhý duel po nájazdoch a so štyrmi bodmi je na šiestom mieste. Zápas sme sledovali ONLINE.

Slovenskí hokejisti na MS po nájazdoch prehrali s Kazachstanom, postup do štvrťfinále je otázny
TASR - Martin Baumann

Slováci išli v Rige do vedenia v 15. minúte, keď nahodenie Patrika Kocha skončila až za chrbtom brankára Andreja Šutova, no absolútne nezvládli úvod druhej časti. V priebehu necelých piatich minút inkasovali tri góly. Po góloch Richarda Pánika a Pavla Regendu tri minúty pred koncom vyrovnali, no v nájazdoch prehrali 1:4, keď sa presadil iba Libor Hudáček.

Tím trénera Craiga Ramsayho tak môže nazbierať najviac jedenásť bodov, čo môže Lotyšsko mať už v sobotnom zápase práve s Kazachmi a na záver ho čaká ešte Švajčiarsko. Tretie Česko má na konte desať bodov, druhá Kanada 11 a prvé Švajčiarsko nedostihnuteľných 12.

Slovenskí reprezentanti nastúpia na svoj šiesty duel na šampionáte v nedeľu o 15.20 SELČ proti Slovinsku, ktoré je stále bez bodu. Kazachov čaká v sobotu o 19.20 súboj s Lotyšskom.

B-skupina:

Kazachstan - Slovensko 4:3 pp a sn (0:1, 3:0, 0:2 - 0:0, 1:0)

Góly: 22. Starčenko (Rymarev, Danijar), 25. Orechov (Michailis, Starčenko), 26. Rymarev (Michailis, Starčenko), rozh. nájazd: Rymarev - 15. Koch (Hrivík), 49. Pánik (Hrivík, Koch), 57. Regenda (Hrivík, Ivan). Rozhodovali: Bloski (Kan.), Hürlimann (Švaj.) - Davis (USA), Wyonzek (Kan.), vylúčení: 4:4 na 2 min, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, 3670 divákov.

Kazachstan: Šutov - Danijar, Beketajev, Polochov, Orechov, Butenko, Dichanbek, Koroľov, Gaitamirov - Rymarev, Šestakov, Starčenko - Michailis, Grenc, Savickij - Omirbekov, Muchametov, Muratov - Kaijržan, Mangisbajev, Rachmanov

Slovensko: Hlavaj - Nemec, Koch, Kňažko, Ivan, Rosandič, Jánošík, Gajdoš - Hudáček, Hrivík, Pánik - Kelemen, Sukeľ, Kudrna - Lantoši, Tamáši, Regenda - Lunter, Čacho, Okuliar - Chromiak

Článok pokračuje na ďalšej strane
Strana 1 / 3 Ďalšia strana
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok