Putin obvinil nepriateľov Ruska, že sa snažia v zemi rozoštvať jednotlivé etniká

ta3 ČTK
19.5.2023 15:42

Nepriatelia Ruska sa v krajine snažia rozoštvať proti sebe jednotlivé etniká. Na zasadnutí Rady pre medzinárodné otázky to povedal ruský prezident Vladimír Putin. Podľa agentúry TASS podčiarkol, že sila Ruska tkvie práve v jeho kultúrnej rôznorodosti a mnohonárodnostnom charaktere.

Rusko a Severná Kórea sa izolujú od Západu. Je ich spojenectvo silnejšie?
TASR/AP

"Naši nepriatelia sa rozhodli, že mnohonárodný aspekt Ruska je naše zraniteľné miesto a robia všetko pre to, aby nás rozoštvali," povedal Putin. Údajní nepriatelia podľa neho vo vnútri jednotlivých etnických spoločenstiev podnecujú provokácie a podporujú aj vznik spoločensko-politických združení.

Jednota a zomknutosť vo vnútri ruskej spoločnosti ale napriek tomu silnie, povedal Putin. Vyzdvihol tiež, že takmer všetky etniká žijúce v Ruskej federácii sa už zapojili do takzvanej špeciálnej vojenskej operácie, ako Rusko nazýva inváziu svojich vojsk na Ukrajinu. "Zástupcovia cez stovky národov obývajúcich Rusko už za svoju účasť v špeciálnej vojenskej operácii získali vysoké vyznamenania," povedal prezident.

Akých nepriateľov má na mysli, Putin ale nepovedal. Označil tieto osoby alebo skupiny za obmedzenia. "Naši nepriatelia, ktorých som spomenul, sú ľudia s neokoloniálnym myslením, v skutočnosti obmedzenci. Nechápu, že práve táto rôznorodosť nás robí silnejšími," vyhlásil Putin.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok