Vion doma porazil Košice 3:2

SITA, TA3
5.11.2011 23:42

Zlaté Moravce privítali Košice, ktoré vyradili vo štvrťfinále Slovenského pohára. Domáci mali v predchádzajúcich stretnutiach problém s premieňaním šancí a hľadajú kanoniera, veď najlepším strelcom Vionu je Martin Babic s dvomi ligovými gólmi.

Vion doma porazil Košice 3:2

FC ViOn Zlaté Moravce - MFK Košice 3:2 (2:1)
Góly: 11. a 28. Brčák, 48. Škutka (vlastný) - 44. Nurkovič, 73. K. Diaby, ŽK: 13. A. Candrák - 45. K. Kuzma, 50. Nurkovič, 81. Tofiloski, 85. Hovančík, rozhodovali: Chmura - Kubačka, Súkeníková, 1089 divákov

Zostavy:
Zlaté Moravce: M. Kuciak - A. Candrák, Janečka, Pavol Majerník, Chren - Pavlovič - Orávik (77. Pavlenda), M. Babic (46. Kuračka), Paur, M. Hruška - Brčák (71. Hodek)
Košice: Tofiloski - Mikuláš Tóth, Kavka, Šinglár, Čonka - Karaš (39. Nurkovič), K. Kuzma (60. Skvašík),Hovančík, Viazanko - K. Diaby (81. J. Novák), Škutka

Domáci s vetrom v chrbte začali aktívne. Už v 3. min si na Brčákovu spätnú prihrávku nabehol Hruška, jeho tečovanú strelu Tofiloski kryl. Vedenia sa ujali domáci v 11. min, keď Chrenov prudký center našiel na hranici malého vápna nekrytého Brčáka, ktorý nedal Tofiloskému šancu - 1:0. V 27. min sa vo výbornej pozícii ocitol Babic, ale zoči-voči gólmanovi mieril iba doňho. Skóre sa opäť menilo v 28. min, na Orávikov center najvyššie vyskočil Brčák a hlavou zblízka upravil na 2:0. V týchto chvíľach domáci dominovali. Po polhodine sa bol sám pred brankárom Hruška, no namieril iba do jeho nôh. V 28. a 41. min sa v dvoch čistých šanciach ocitol Pavlovič, ale ani v jednom prípade netrafil bránku. Trest pre domácich prišiel v 44. min, po ľavej strane unikol Viazanko, jeho centrovaná lopta sa dostala až pred striedajúceho Nurkoviča, ktorý hlavou poľahky znížil - 2:1.

Druhé dejstvo sa začalo pre východniarov "nešťastne". V 48. min Hruška rozohral štandardnú situáciu a Orávikovu prudkú centrovanú loptu Škutka nechtiac umiestnil do vlastnej bránky - 3:1. O osude stretnutia mohol definitívne rozhodnúť v 57. min aktívny Hruška, ktorý si nabehol na dlhý pas Orávika, ale Tofiloski včasným vybehnutím zachránil situáciu. Hostí vrátil do stretnutia v 73. min Diaby, keď nekompromisne poslal Čonkov center za Kuciakov chrbát - 3:2. V závere si na Hruškov roh vyskočil Pavlovič, ale jeho gólovej hlavičke stálo v ceste brvno košickej svätyne. Napokon domáci ustrážili najtesnejšie víťazstvo, aj keď mali šancí na dva zápasy.

Hlasy:
Juraj Jarábek (tréner Zlatých Moraviec): "S Košicami sme sa stretli na jeseň už štvrtýkrát. V I. polčase sme zahadzovali jednu šancu za druhou, čo sa nám v jeho závere vypomstilo, keď sme inkasovali kontaktný gól. Stretnutie malo dobré tempo, hoci ho občas kazil vietor. Sme však vďační za toto víťazstvo a ďalšie tri body do tabuľky."

Ladislav Šimčo (tréner Košíc): "Treba objektívne priznať, že I. polčas nás nezastihol v optimálnej pohode. Celý zápas sme doťahovali súperov náskok. Po zmene strán sme síce začali hrať aktívnejšie a vrátili sme sa do boja o body, vyrovnať sa nám však nepodarilo. "

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok