Tak takto?!: Neexistujú dôvody na to, aby Kočner a Zsuzsová boli oslobodení, myslí si Kvasnica

ta3
19.5.2023 13:32

V piatok padne nový verdikt v prípade vraždy Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny. Prokuratúra žiada pre obžalovaných Kočnera a Zsuzsovú doživotie. Oni ale trvajú na tom, že sú nevinní. Kto ťahá za kratší koniec? Pýtali sme sa právneho zástupcu Kuciakovcov a Zlatice Kušnírovej Romana Kvasnicu.

20230519_tak_takto_kvasnica_1.jpg
TA3

V júni 2021 Najvyšší súd SR zrušil pôbodný rozsudok Špeciálneho súdu, ktorým Mariana Kočnera a Alenu Zsuzsovú oslobodil spod obžaloby. Teraz sa začal nový proces, ktorý sa spojil aj s prípravou vrážd prokurátorov. V čom to prinieslo niečo nové? "Prinieslo to aj určitu komplikáciu, pretože medzičasom prišlo k výmene jedného zo sudcov v senáte. Toto umožnilo obžalovenému Kočnerovi a Zsuzsovej právo dožadovať sa zopakovania procesných úkonov," uviedol Kvasnica. Dodal, že podľa neho neexistujú dôvody, aby boli obaja obžalovaní oslobodení.

Ako prežívali rodičia Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej nový proces? "Je to pre nich bolestivé. Stále počúvajú o tom, ako boli zabité ich deti. Musia počúvať mnohokrát ironické poznámky obžalovaných. Sme dohodnutí, že bez ohľadu na to, aké padne dnes rozhodnutie, ideme ďalej v tejto kauze," dodal právny zástupca Kuciakovcov a Zlatice Kušnírovej.

Celú reláciu Tak takto?! si môžete pozrieť nižšie:

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok