Na východe sa zrazil autobus s autom. Zahynul jeden človek, tri deti sú zranené

ta3 tasr
19.5.2023 08:21

Na ceste medzi obcami Trhovište a Pozdišovce v Michalovskom okrese sa v piatok ráno stala tragická dopravná nehoda. Operačný dôstojník Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Košiciach potvrdil, že na mieste sa zrazil autobus s osobným autom. Košická polícia na sociálnej sieti informovala, že cesta medzi obcami Trhovište a Pozdišovce je prejazdná v oboch smeroch a bez obmedzení.

Na východe sa zrazil autobus s autom. Zahynul jeden človek, tri deti sú zranené
Facebook/Polícia SR - Košický kraj

Hovorkyňa Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby SR Alena Krčová potvrdila, že na mieste sa zranili traja ľudia. Záchranári dvoch z nich po ošetrení transportovali do nemocnice, tretí bol ošetrený na mieste. Hovorkyňa Sveta zdravia Bianka Krejčíová potvrdila, že dvoch pacientov s ľahkými zraneniami ošetrili v michalovskej nemocnici a následne ich prepustili do domácej liečby.

Pri nehode zomrel jeden človek, podľa prvotných informácií sa zranili aj tri deti, ktoré sedeli v autobuse. "Nehodu nám nahlásili krátko po 7. hodine, na mieste sú stále všetky záchranné zložky. Zranení sú dvaja chlapci a jedno dievča, pri nehode zomrel vodič osobného auta," priblížil operačný dôstojník.

Krajská policajná hovorkyňa z Košíc Jana Mésarová doplnila, že nehoda sa stala za doposiaľ presne nezistených okolností, auto sa čelne zrazilo s linkovým autobusom, v ktorom sa viezlo 11 cestujúcich. "Na miesto boli ihneď vyslané všetky záchranné zložky. Mladý vodič osobného auta utrpel pri zrážke zranenia nezlučiteľné so životom," priblížila Mésarová.

Počet zranených môže stúpnuť 

Polícia miesto udalosti v týchto chvíľach dôkladne dokumentuje. U vodiča autobusu bola na mieste vykonaná dychová skúška s negatívnym výsledkom. Prípadné požitie alkoholu u vodiča osobného vozidla bude zisťované pri pitve. Bližšie okolnosti, za akých k tejto dopravnej nehode došlo, čo bolo jej presnou príčinou a miera zavinenia jej účastníkov, budú predmetom ďalšieho vyšetrovania.

Hovorkyňa Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby SR Alena Krčová dodala, že na mieste je viacero zranených. Ich počet a rozsah zranení nateraz nekonkretizovala, keďže zdravotnícky zásah naďalej trvá. Polícia v tejto súvislosti vyzýva všetkých účastníkov cestnej premávky, aby sa správali na cestách zodpovedne, dodržiavali dopravné predpisy, zbytočne neriskovali a sledovali situáciu okolo seba.

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok