Netradičné využitie papiera na pečenie: Použite ho do mikrovlnky alebo ako pokrievku

TA3/zm
31.5.2023 16:00

Papier na pečenie má možno pečenie v názve, ale jeho využitie sa rozhodne neobmedzuje na túto činnosť. Ako ho využiť netradične?

Netradičné využitie papiera na pečenie: Použite ho do mikrovlnky alebo ako pokrievku
Freepik

Zásoby papiera na pečenie sa doma zídu vždy. A keď zistíte, na čo všetko sa dá využiť, budete ho míňať oveľa rýchlejšie.

Jedlo v mikrovlnke

Ak zohrievate jedlo v mikrovlnnej rúre a chýba vám plastový poklop, prekryte tanier s pokrmom jednoducho papierom. Vďaka tom nebude vnútro spotrebiča oprskané.

Namiesto pokrievky

Chýba vám pokrievka na niektorý z hrncov? Existuje jednoduché riešenie. Papier na pečenie pokrčte a namočte. Je to dôležité preto, aby sa dal tvarovať a prispôsobiť veľkosti hrnca.

Vaľkanie cesta

Nielen počas pečenia, ale aj pred tým sa dá tento papier využiť. Prekryte ním cesto a cezeň vaľkajte, takže sa kúsky hmoty na valček nebudú lepiť. Navyše, ak si odstrihnete presný rozmer, ktorý pasuje do plechu, budete vedieť dokonale prispôsobiť aj veľkosť cesta.

Cukrárske vrecko

Tak ako sa dá papier na pečenie využiť pred pečením, rovnako sa môže hodiť aj po ňom. Keď budete pripravovať dezerty, ktoré chcete ozdobiť krémom a chýba vám cukrárenské vrecko, z tohto papiera si ho jednoducho vyčarujete.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok