Práca na plný plyn a sústredenie? Najedzte sa tohto, podporíte činnosť mozgu

TA3/zm
31.5.2023 08:00

Čím viac pracovného stresu máte, tým horšie sa stravujete. Pritom mozog potrebuje na sústredenie a výkon celkom iné potraviny, než sú tie, po ktorých siahame prirodzene pod tlakom.

Práca na plný plyn a sústredenie? Najedzte sa tohto, podporíte činnosť mozgu
Freepik

Zabudnite na sladkosti a mastné jedlá. Keď máte v práci zhony a chcete podporiť činnosť svojho mozgu, takto by mal vyzerať váš jedálny lístok.

Ryby

Ryby sú bohatým zdrojom omega-3 mastných kyselín, ktoré podporujú pamäť a koncentráciu. Je všeobecne známe, že by sme ich mali mať na tanieri aspoň raz do týždňa. Výhovorka, že nie sme prímorská krajina neobstojí, pretože máme aj množstvo lokálnych riečnych rýb. Navyše, existujú supermarkety.

Vajcia

Ak nemáte problém s cholesterolom, vajcia sú najjednoduchšie riešenie, ako podporiť činnosť mozgu. Pripraviť sa dajú na milión spôsobov a sú cenovo dostupné. Čo sa týka činnosti mozgu, vytvárajú odolnosť voči stresu a obmedzujú zlú náladu.

Avokádo

Avokádo je naozaj superpotravina. Jeho zloženie je liekom takmer na všetko, aj na mozog. Kombinácia draslíka, železa a kyseliny listovej pomáha pri mentálnej únave.

Orechy

Hrsť orechov denne je prevenciou pred únavou a rozširuje kapacitu mozgu. Je pritom jedno, či siahnete po vlašských, mandliach, kešu, pistáciách alebo iných. Všetky orechy sa vyznačujú bohatým obsahom minerálov, bielkovín a omega-3 mastných kyselín.  

Med

A ak váš počas stresového obdobia naozaj láka dať si niečo sladké, aby ste obalili nervy, siahnite po mede. Enzýmy a hormóny v ňom obsiahnuté zvyšujú schopnosť sústredenia a podporujú imunitu, ktorá je vo vypätých situáciách oslabená.

Témy: zdravie mozog
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok