Ružomberok potvrdil výbornú formu výhrou nad Dunajskou Stredou

SITA, TA3
5.11.2011 22:17

Ružomberok šliape pod taktovkou Aleša Křečka na jednotku. Výbornú formu mal potvrdiť proti Dunajskej Strede, ktorá prestala dávať góly a klesla až na dno tabuľky.

Ružomberok potvrdil výbornú formu výhrou nad Dunajskou Stredou

MFK Ružomberok - DAC 1904 Dunajská Streda 3:1 (1:1)
Góly: 25. P. Maslo, 75. Serečin, 77. Skalák - 4. Delarge, ŽK: 11. Struhár, 17. Delarge, 40. R. Konečný, 79. P. Kováč, ČK: 66. Delarge (všetci Dunajská Streda) po druhej ŽK, rozhodovali: Smolák - T. Somoláni, Jenčura, 1654 divákov

Zostavy:
Ružomberok: L. Hrdlička - P. Maslo, Huber, Greššák, M. Jurkemik - Skalák (84. Š. Pekár), A. Sloboda, J. Vavrík (69. Serečin), Ďubek - Hoferica (89. J. Chovanec), Masaryk
Dunajská Streda: P. Kováč - I. Obert, Struhár, R. Konečný, Zs. Németh - Boya (83. Lénárth) - Helísek, Hílek, Čorič (87. Tomčák), Kabele (63. Matůš) - Delarge

V 4. min domáci Huber zle odhlavičkoval, lopta sa dostala k Delargemu, ktorý pomedzi stojacich zadákov MFK otvoril skóre - 0:1. Ružomberčania hrali bez dostatočného pohybu i nápadu a prvú šancu si vypracovali až v 17. min, keď Greššákovu hlavičku po Ďubekovom centri zlikvidoval Kováč v bránke hostí . Od tohto momentu začali byť Liptáci lepším tímom a svoju prevahu korunovali v 25. min. Na Ďubekov center si nádherne vyskočil Peter Maslo a hlavičkou do rohu bránky vyrovnal - 1:1. Potom sa až do prvopolčasového hvizdu diváci gólu už nedočkali, úvodná štyridsaťpäťminútovka priniesla futbal len priemernej úrovne.

Druhé dejstvo začali lepšie domáci, ale v 53. min chýbalo len málo, aby inkasovali. Delarge podnikol excelentné sólo, v gólovej pozícii vystrelil, ružomberský gólman Hrdlička však vytiahol bravúrny zákrok. Od 66. min hrala Dunajská Streda bez vylúčeného Delargeho, ktorý po ruke uvidel druhú žltú kartu a automaticky aj červenú. V 75. min napriahol z 25 m striedajúci Serečin a Kováč ani nestihol zareagovať - 2:1. Serečin bol dovtedy na ihrisku len šesť minút. O dve minúty neskôr pálil približne z rovnakej vzdialenosti Skalák a tiež úspešne - 3:1. V druhom polčase bol Ružomberok jasne lepším mužstvom, z tohto pohľadu je jeho víťazstvo úplne zaslúžené.

Hlasy:
Aleš Křeček (tréner Ružomberka): "Do zápasu sme vstúpili zle a po Huberovej chybe sme pustili súpera do vedenia. Trpezlivou hrou sme však postupne začali Dunajskostredčanov prevyšovať a ešte do prestávky sa nám podarilo vyrovnať, čo bolo veľmi dôležité. Potom bolo len otázkou času, kedy pridáme ďalší gól. Dnes sme si však nevypracovali toľko šancí ako v predchádzajúcich zápasoch."

Krisztián Németh (tréner Dunajskej Stredy): "Zápas sme začali dobre a podarilo sa nám ujať vedenia. Potom sme urobili chybu a súper vyrovnal. Druhý polčas sme tiež odštartovali dobre a mali sme aj veľkú šancu na 2:1. Žiaľ, prišiel Delargeho skrat a po jeho vylúčení nás už domáci herne prevyšovali."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok