Pád lietadla v Amazonskom pralese mali prežiť štyri deti. Prezident svoje vyhlásenie odvolal

ta3 tasr
18.5.2023 07:01

Kolumbijský prezident Gustavo Petro vo štvrtok odvolal svoje predchádzajúce vyhlásenie, podľa ktorého sa našli viac než dva týždne po havárii lietadla v Amazonskom pralese štyri živé deti. Informuje agentúra AFP.

Pád lietadla v Amazonskom pralese mali prežiť štyri deti. Prezident svoje vyhlásenie odvolal
TASR/AP (ilu)

Petro na sociálnej sieti Twitter zmazal svoj príspevok o záchrane detí, ktorý zverejnil v stredu v noci. "Mrzí ma, čo sa stalo. Jednotky armády a domorodé komunity budú neúnavne pokračovať v pátraní, aby mohli priniesť správy, ktoré krajina tak veľmi očakáva," dodal.

Lietadlo, v ktorom deti cestovali, sa zrútilo ešte 1. mája v Amazonskom pralese, pričom pád neprežili traja dospelí. Záchranári sa domnievali, že štyri deti – 11-mesačné batoľa a jeho súrodenci vo veku štyroch, deviatich a 13 rokov – sa od havárie túlali džungľou v departmente Caquetá na juhu Kolumbie.

Príčina pádu lietadla dosiaľ nie je známa. Pilot podľa úradov hlásil problémy s motorom len niekoľko minút predtým, ako lietadlo zmizlo z radarov.

Vojaci objavili v priebehu pondelka a utorka telá pilota a dvoch dospelých, ktorí zmieneným lietadlom smerovali z džungle do San José del Guaviare, jedného z najväčších miest v kolumbijskej časti Amazonského pralesa. Jednou z nájdených obetí bola aj Ranoque Mucutuyová, matka zmienených detí.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok