Potvrdené. Pre záplavy v oblasti okruhu F1 sa neuskutočnia víkendové preteky

ta3 TASR
17.5.2023 14:39

Veľká cena Emilie Romagna motoristického seriálu F1 sa cez víkend na okruhu v Imole konať nebude. Dôvodom sú záplavy v Taliansku. Obavy o priebeh pretekov vyvolala stúpajúca hladina talianskej rieky Santerno. Zamestnanci tímov dostali v stredu 17. mája pokyn, aby sa zdržiavali mimo okruhu. K odloženiu pretekov vyzval aj taliansky vicepremiér a minister dopravy Matteo Salvini.

Po prívalových dažďoch bolo zaplavené parkovisko a ďalšie oblasti okruhu, ktoré evakuovali. Záplavy zasiahli veľkú časť regiónu Emilia-Romagna v severnom Taliansku. Obyvateľom niektorých rizikových oblastí Imoly úrady nariadili, aby sa presťahovali do vyšších poschodí svojich domov, vypli plyn aj elektrinu.

"Toto rozhodnutie je správne pre všetkých. Pre ľudí žijúcich v regióne i pre komunitu F1. Musíme mať istotu, že všetci sú v bezpečí a nevytvárať záťaž pre miestne autority, ktoré riešia túto strašnú situáciu," zverejnil na oficiálnej stránke prezident F1 Stefano Domenicali.

Na zvyšok týždňa sa predpovedá ďalší dážď, pričom tréningy na VC sa mali začať v piatok, kvalifikácia v sobotu a preteky v nedeľu. 

Rieka Santerno pritom tečie hneď vedľa trate.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok