Rusko v noci opäť útočilo na Ukrajinu. Mykolajiv zasiahli strely Kalibr, tvrdia úrady

ta3 čtk
17.5.2023 08:24

Rusko v noci na stredu zasiahlo juhoukrajinský Mykolajiv dvoma strelami s plochou dráhou letu Kalibr, uviedol ukrajinský generálny štáb v pravidelnom hodnotení situácie na Ukrajine. V mnohých ukrajinských oblastiach sa v utorok neskoro večer rozozneli protiletecké sirény. Úrady už skôr uviedli, že sa v Mykolajive pri poplachu ozývali explózie. Útok si v meste vyžiadal jedného zraneného a spôsobil požiare, ktoré sa podarilo uhasiť.

Ruské sily podľa šéfa regionálnej vojenskej správy Vitalija Kima na Mykolajiv zaútočili v utorok krátko po jedenástej hodine večer miestneho času (po 22.00 h SELČ). Pri vzdušnom údere bolo čiastočne zničené obchodné centrum a autosalón. Tlaková vlna poškodila niekoľko obytných domov a podnikov. "Navyše bol zasiahnutý objekt priemyselnej infraštruktúry. Zatiaľ je známy jeden zranený," uviedol dnes na telegrame.

Okrem Mykolajivu sa cieľom večerných útokov stala civilná infraštruktúra v Kosťantinivke v Doneckej oblasti, uvádza generálny štáb. Mesto podľa neho zasiahli dve protilietadlové strely S-300, ktoré ruské sily používajú na útoky na pozemné ciele.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok