Fico: Myšlienku kandidatúry na ZOH berieme smrteľne vážne

SITA, TA3
19.2.2013 19:05

"Vláda Slovenskej republiky, ako aj vláda Poľskej republiky, je pripravená plne podporiť ambíciu poľského a slovenského olympijského výboru spoločne postupovať a predložiť kandidatúru," vyhlásil po utorňajšom stretnutí s ministerkou športu a cestovného ruchu Poľskej republiky Joannou Muchovou.

"Berte naše stretnutie s pani ministerkou ako stretnutie, ktoré potvrdzuje, že túto myšlienku berieme smrteľne vážne," povedal Fico novinárom.

Hlavnou témou stretnutia, na ktorom sa zúčastnil aj minister školstva Dušan Čaplovič, bola práve spoločná kandidatúra na zorganizovanie Hier. Podľa premiéra si na stretnutí prešli niekoľko konkrétností a časový harmonogram. "Teším sa na stretnutie ministrov slovenskej a poľskej vlády, ktoré sa uskutoční na konci marca v Poprade," uviedol šéf kabinetu. "Vláda je pripravená predložiť do konca februára na rokovanie dokument, ktorým chceme oficiálne podporiť túto myšlienku, pretože podpora tak slovenskej, ako aj poľskej vlády, je pre olympijské výbory mimoriadne dôležitá, aby ich prihláška bola maximálne úspešná," dodal Fico.

"Skúsenosti z európskych futbalových majstrovstiev v Poľsku v roku 2012 dokazujú, že štát môže len získať pri organizácií takýchto športových podujatí," uviedla ministerka Muchová. Pripomenula tiež, že obe krajiny sa už raz snažili zorganizovať zimné olympijské hry. "Som presvedčená, že terajšia spoločná kandidatúra má veľké šance, aby získala akceptáciu Medzinárodného olympijského výboru," povedala.

Premiér Fico tiež spomenul, že ponuku spoločnej kandidatúry mu vnukol poľský premiér Donald Tusk. "Vidím z poľskej strany veľké odhodlanie," uzavrel.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok