Predali cez 50 kilogramov kokaínu. Slováci, ktorí pašovali drogy, spoznali trest

ta3 ČTK
16.5.2023 16:22

Rakúsky súd v utorok vyniesol tresty väzenia od dvoch do 14 rokov pre štyroch Slovákov, ktorí sa v rokoch 2014 až 2022 podieľali na pašovaní drog z Kolumbie do Európy. Informovala o tom agentúra APA. Podľa nej predali odsúdení najmenej 50 kilogramov kokaínu a vyše 150 kilogramov metamfetamínu klientom z Rakúska či Slovenska.

kokaín
TASR/AP (ilu)

Títo štyria díleri vo veku 33 až 39 rokov boli súčasťou medzinárodnej pašeráckej siete a drogy predávali najmä vo viedenských hoteloch či na parkoviskách. Kokaín pašoval gang z Kolumbie cez Holandsko a do Rakúska sa dostával cez prechod Drasenhofen na česko-rakúskej hranici, uviedla APA.

Obžalovaní boli z pašovania narkotík a zločinného zoskupenia. Jeden z obžalovaných dostal trest sedem rokov, druhý desať rokov a tretí 14 rokov. Štvrtý bol odsúdený na dva roky väzenia podmienečne. Desaťročný verdikt je právoplatný, pretože obhajoba aj obžaloba uviedli, že sa nebudú odvolávať.

Súdnemu procesu predchádzalo rozsiahle medzinárodné vyšetrovanie, na ktorom sa podieľali policajti z Rakúska, Slovenska či Maďarska, uviedla APA.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok