Od kávy, trávy či krvi? Na každú škvrnu funguje niečo iné z domácnosti

TA3/zm
28.5.2023 10:00

Odstrániť škvrny sa dá nielen pomocou čistiacich a pracích prostriedkov, ale aj pomocou bežných surovín, ktoré nájdete v každej domácnosti.

Od kávy, trávy či krvi? Na každú škvrnu funguje niečo iné z domácnosti
Freepik

Na každú škvrnu funguje iný fígeľ, ale niečo majú spoločné. Fľakov sa zbavíte vďaka tomu, čo máte v kuchyni alebo špajze.

Krv

Pri škvrnách od krvi je dôležité postupovať čo najrýchlejšie a zakrvavené oblečenie namočiť do studenej, nie do teplej vody. Tú treba posoliť a nechať vec aspoň tri hodiny vymáčať.

Káva

Liter vody a lyžica octu. To je celý zázrak. Na škvrny od kávy, ktoré sa nám podarí vyrobiť ako naschvál práve vtedy, keď máme biele oblečenie, funguje tento roztok priam zázračne.

Tráva

Fľaky od trávy dajú zabrať najmä mamičkám malých detí. Trikov, ako si s nimi poradiť je viacero. Skúsiť môžete neriedený ocot, zubnú pastu, ale aj penu na holenie.

Atrament

Podobne ako pri víne, aj pri atramente je dobré zašpinené oblečenie okamžite nasoliť. Soľ nasiakne farbu a hoci okamžite škvrna nezmizne, keď danú vec operiete, už by po nej nemalo byť ani stopy.

Hlina

Hlina alebo skôr blato dokáže tiež pri praní potrápiť. Nabudúce skúste oblečenie pretrieť rozkrojeným zemiakom a namočiť na 15 minút do studenej vody.

Mejkap

Škvrny od mejkapu, ktoré sa najčastejšie objavujú okolo goliera, vyšúchajte najskôr šampónom. Po polhodine pôsobenia oblečenie ešte klasicky operte.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok