Baktérie bez šance: Tieto miesta v kuchyni by ste mali čistiť denne a linka to nie je

TA3/zm
26.5.2023 16:00

Každý chce mať čistú kuchyňu, veď sa v nej pripravuje jedlo a to by nemalo prísť do kontaktu so špinou. Pri upratovaní je typické pretrieť denne niekoľkokrát dosku kuchynskej linky, no budete prekvapení, nie je to miesto, na ktorom je najviac baktérii.

Baktérie bez šance: Tieto miesta v kuchyni by ste mali čistiť denne a linka to nie je
Freepik

Ak varíte, iste upratujete kuchyňu denne. Zrejme však zabúdate na miesta, na ktorých sa špina drží oveľa viac ako na samotnej pracovnej ploche kuchynskej linky.

Kohútik

Vodu v kuchyni pustíte niekoľkokrát do dňa. Či už si idete naliať do pohára, alebo umývate suroviny či naberáte vodu do hrncov. V každom prípade, práve fakt, že sa kohútika dotknete skôr, než máte umyté ruky, svedčí o tom, že ide o jedno z najviac znečistených miest v kuchyni. Umývaniu batérie, a teda aj kohútika, sa zrejme nevenujete denne, no mali by ste to pri upratovaní prehodnotiť.

Chladnička

Čistenie chladničky nepatrí medzi obľúbené činnosti a povedzme si úprimne, tak často ako by sme mali to zrejme robí len málokto. Nemusíte sa však denne venovať umývaniu vnútra, postačí ak čistiacim prostriedkom prejdete hlavne vonkajšiu stranu dvierok a rukoväť. Práve to je miesto, ktoré chytáte niekoľkokrát do dňa a ešte aj viacerí ľudia. Pre baktérie je to tak ideálne miesto.

Úchytky

Podobne ako pri otváraní chladničky je to aj s otváraním jednotlivých kuchynských skriniek. Ruku máte špinavú, ale skrátka si potrebujete niečo vybrať, napríklad škrabku, hrniec alebo naberačku. Nemusíme preto dvakrát vysvetľovať, že aj keď je to prácne, tomuto miestu by ste mali venovať pozornosť opäť každý deň a rukoväte skriniek pretrieť pri večernom spratávaní kuchyne.  

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok