Tak takto?!: Pellegrini vyzýva ľudí, aby nezabudli na chaos, ktorý tu zanechala padnutá vláda. Za pôvodcu zla považuje Matoviča

ta3/Patrik Mindžák
16.5.2023 14:18

Úradnícka vláda a jej prípadná podpora, paragraf 363 či Sulíkova párty v Dubaji - to boli témy v relácii Tak takto?! Aj o týchto témach diskutovali predseda strany Hlas-SD Peter Pellegrini a podpredseda strany SASKA Branislav Gröhling, ktorí reagovali na aktuálnu politickú situáciu na Slovensku.

tak_takto_72.jpg
TA3

Gröhling nevidí problém v tom, že Sulík oslavoval spolu s kolegami koniec výstavy Expo v Dubaji. Po dobre vykonanej práci si človek zaslúži takýto oddych, tvrdí. "Video len dokresľuje obraz toho, čo sa tam mohlo za celé mesiace diať. Pevne verím, že dôjde k prešetreniu týchto vecí," avizoval Pellegrini s tým, že ide skôr o nevykázané účty na bare či nevykázané faktúry za ubytovania v luxusných apartmánoch ako o samotné video.

Demokratom a ich predsedovi Eduardovi Hegerovi "nejde o to, aby bola spoločnosť upokojená, aby sa prinášali naozaj dobré návrhy zákonov, ale aby sa nejakým spôsobom dostali v prieskumoch vyššie alebo sa dostali do parlamentu", okomentoval útoky Hegera na bývalých koaličných partnerov vrátane Igora Matoviča (OĽANO).

Pellegrini si myslí, že je dobré, že všetky tieto kauzy vyplávajú na povrch, treba ich pripomínať, aby ľudia nezabudli, kto nesie zodpovednosť za chaos v krajine. "Voliči si musia premyslieť, či im chcú dať druhú šancu." Za pôvodcu "celého zla" považuje Matoviča. Gröhling k tomu dodal, že Slováci nemajú zabudnúť ani na korene strany Hlas, ktoré sú v strane Smer-SD.

Tarabov návrh o posilnení paragrafu 363 bola strana Hlas pripravená podporiť, SASKA naopak nie. Na poslednú chvíľu však svoj návrh Taraba stiahol.

Čo sa týka podpory úradníckej vlády, Gröhling uistil, že SASKA názor nezmenila a podporí ju. "Dokonca si myslím z rôznych šumov v parlamente, že táto vláda aj dostane dôveru." 

Pellegrini potvrdil, že Hlas jej podporu neudelí. Doplnil však, že vláde odborníkov sľubuje konštruktívny prístup strany pri vhodných návrhoch zákonov.

Celú reláciu Tak takto?! s Petrom Pellegrinim a Branislavom Gröhlingom si môžete pozrieť nižšie:

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok