Neviete, čo s jahodami? Vyskúšajte domáce jahodové masky na vlasy, tvár či dekolt

TA3/zm
26.5.2023 08:00

Sezóna jahôd pomaly začína a ak budete mať prebytky tohto chutného ovocia, jednou z možností, ako ho využiť, je príprava domácich skrášľovacích masiek.

Neviete, čo s jahodami? Vyskúšajte domáce jahodové masky na vlasy, tvár či dekolt
Freepik

Vďaka jahodám bude vaša pokožka rovnako šťavnatá ako toto obľúbené ovocie.

Pleťový peeling

Najjednoduchšia maska na tvár, akú si môžete doma z jahôd urobiť, je popučiť ich, rozotrieť na tvár a nechať pôsobiť. Ak máte potrebu niečo pridávať, tak pár kvapiek olivového oleja, aby sa ľahšie rozotierala. Okrem toho, že toto ovocie výborne hydratuje pleť, zrniečka vám poslúžia ako prírodný peeling. Aby ste z červených plodov vyťažili čo najviac, nechajte masku pôsobiť aspoň 20 minút, potom pleť pomasírujte a opláchnite vodou.

Maska po opaľovaní

Jahody v kombinácii s bielym jogurtom alebo kyslou smotanou dokážu zachrániť tvár spálenú od slnka. Na tri jahody stačí čajová lyžička jogurtu či smotany plus lyžička medu a pár kvapiek ľubovoľného pleťového oleja. Zmes dobre popučte vidličkou alebo rozmixujte a na štvrťhodinku naneste na vyčistenú tvár. Táto maska pomáha na hydratáciu, takže ju oceníte aj v prípade, že pleť nemáte spálenú, len jej chcete dopriať živiny.

Jahodový dekolt

Ak chcete extra starostlivosť dopriať aj svojmu dekoltu, pripravte si zmes pozostávajúcu zo šťavy popučených jahôd v kombinácii s tvarohom, kyslou smotanou, medom a ovsených vločiek. Všetky ingrediencie zmiešajte v rovnakom pomere, napríklad po lyžičkách, naneste na dekolt a nechajte 10 minút účinkovať. Maska zabezpečí prekrvenú a hydratovanú pokožku dekoltu a oddiali tvorbu vrások vo výstrihu. A ak vám zostane, môžete ju pokojne aj zjesť.

Kúra na vlasy

Okrem pokožky majú jahody výborný účinok aj na vlasy, preto im pripravte jednoduchú kúru z piatich plodov, polievkovej lyžice kyslej smotany a rovnakého množstva olivového oleja. Zmes naneste na umyté vlasy a asi pol hodiny nechajte pôsobiť pod fóliou. Potom vlasy dôkladne umyte.

Témy: jahody Krása
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok