Ak sa budeme rozdeľovať, Fico zvíťazí, hovorí Heger. Chce vládu pokoja, prienik vidí s KDH a PS

ta3/Patrik Mindžák/TASR
16.5.2023 10:02

Heger by si vedel predstaviť koalíciu s KDH a Progresívnym Slovenskom po parlamentných voľbách. Ak sa budeme rozdeľovať, zvíťazí Fico či extrémistické strany. Praje si vládu pokoja. Oznámil to na tlačovej besede.

tb_258.jpg
TA3

K prípadnej koalícii sa Heger vyjadril, že chce "vládu pokoja". Preto vytvorenie koalície s KDH a Progresívnym Slovenskom vidí ako vhodnú alternatívu po parlamentných voľbách.

"Stojíme pred hrozbou, že demokracia bude pošliapaná. Toto musí byť spoločný menovateľ, na ktorom to potrebujeme postaviť a povedať si, ktorí ľudia chcú budovať demokratické Slovensko, posilňovať hodnoty demokracie na Slovensku," povedal.

Cieľom má byť podľa neho fungujúci štát, fungovanie spravodlivosti a rovnosti si pred zákonom. V tomto vidí prienik s KDH a PS. "Ak sa budeme rozdeľovať na kultúrno-etických otázkach, bude víťaziť Robert Fico (Smer-SD) a extrémisti, a my sa budeme pozerať cez prsty," podotkol. Dodal, že hádky a chaos vytvárali vo vláde líder OĽANO Igor Matovič a predseda SASKY Richard Sulík. Napriek tomu si myslí, že demokratické strany vedia spolu fungovať.

Na otázku o prípadnej predvolebnej spolupráci s KDH a inými stranami odpovedal, že sú tomu otvorení. "Loptička je dnes v rukách iných strán, ktoré sa potrebujú vyjadriť, či k takémuto niečomu sú ochotné pristúpiť," uviedol. Apeluje pritom na zodpovednosť a upozornil na možnosť prepadávania hlasov voličov.  

Strana Demokrati nepodporí Tarabov návrh o posilnení paragrafu 363, nesúhlasí s tým a je im proti srsti. Ak by prešiel prvým čítaním, v ďalšom budú proti tomu opäť bojovať. 

Od Hlasu očakávajú ich postavenie sa proti návrhu, môžu ukázať, či sú iní ako Smer-SD.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok